Firma AGM GROUP GC SRL din Câmpia Turzii a câştigat un contract de aproape un milion de euro pentru construirea unui drum din comuna Baciu care ar putea decongestiona traficul de pe drumul naţional care leagă cele două localităţi. Firma este patronată de liderul rom Gligor Dandoci şi soţia lui, Camelia. Compania a câştigat şi modernizarea drumurilor din comuna Cojocna, dar lucrările făcute au fost de mântuială. Licitaţia din Baciu este contestată de firma Construct Perom din Bistriţa.

 

Construcţia unui drum din comuna Baciu, care ar putea constitui o alternativă la legătura cu municipiul Cluj Napoca, a fost atribuit firmei AGM Group, patronată de soţii Camelia şi Gabriel Dandoci din Câmpia Turzii. Licitaţia a fost însă contestată de firma bistriţeană Construct Perom.

LA CNSC, firma bistriţeană a cerut ”Revenirea asupra evaluării iniţiale a ofertelor, anulând raportul procedurii nr. 7402/08.12.2017 şi toate actele subsecvente, printre care şi comunicarea rezultatului procedurii nr. 7414/08.12.2017 şi reevaluarea ofertei depuse de ofertantul declarat câştigător SC AGM GROUP GC SRL, constatând caracterul inacceptabil şi neconform al acesteia”. Consiliul a decis să accepte contestaţia şi a decis reevaluarea ofertelor. ”Admite în parte contestaţia formulată de SC CONSTRUCT PEROM SRL, în contradictoriu cu COMUNA BACIU şi dispune reevaluarea acestei oferte, prin solicitarea de clarificări referitoare la lipsa din conţinutul ofertei a automacaralei, în conformitate cu cele dispuse în motivare. În temeiul 26 alin. (6) din Legea nr. 101/2016, respinge ca nefondate restul criticilor formulate de contestatoare. În temeiul art. 66 din codul de procedură civilă, respinge ca nefondată cererea de intervenţie SC AGM GROUP GC SRL”, arată decizia CNSC. Ulterior, cazul a ajuns în instanţă, unde AGM Group şi Primăria Baciu au câştigat procesul.

Cea mai mare parte a banilor (4,128,034.00 lei fără TVA) provin din fonduri europene, iar problema cea mai gravă constă în faptul că o contestaţie a licitaţiei a ajuns şi la ordonatorul de credite din cadrul Uniunii Europene.

dandoci gabriel

Asocieri cu băieţii deştepţi din Cluj

Firma AGM Group, patronată de soţii Camelia şi Gabriel Dandoci (care este şi administrator) a avut în anul fiscal 2016 o cifră de afaceri de peste 51,3 milioane de lei, un profit de peste 5,1 milioane de lei şi peste 100 de angajaţi.

În urmă cu trei ani, firma soţilor Dandoci a câştigat la Cojocna un contract de peste 7,3 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor din localitate. Însă lucrările au fost făcute de mântuială, oamenii din comună fiind extrem de nemulţumiţi de starea drumurilor. Contractul respectiv a fost câştigat în asociere cu firma Keter Construct SRL în care este implicat, prin interpuşi, avocatul clujean Mihai Teaha, băgat până în gât în scandalul ”Mită la CJ Cluj. Avocatul Teaha a fost avocatul fostului şef CJ Cluj, Horia Uioreanu, în dosarul ”Fraudă la Referendum”.

Revenind la firma AGM Group trebuie menţionat că în cadrul ei a fost asociat şi consilierul judeţean sălăjean Marius Şandru, fost lider al PPDD Sălaj şi vicepreşedinte PNL Sălaj, condamnat anul trecut la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor, ”în perioada 2012 – 2013, în calitate de administrator al SC TCM Construcţii & Instalaţii SRL Târgu Mures şi SC Eco Aqua Logistics SRL Cluj Napoca, Sandru a dispus înregistrarea în contabilitatea societatii de facturi fictive având ca obiect utilaje folosite în domeniul constructiilor si prestari servicii în acest domeniu de activitate, facturi pe care la rubrica furnizori figureaza firma SC Vegal Construct, si SC Agrotev Zid SRL. Scopul era sustragerea de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului, producându-se astfel un prejudiciu la buget de 955.920 de lei”.

gligor dandoci

Retrocedări de peste 54 de milioane de lei

DANDOCI GLIGOR este fost membru în Consiliul Local Câmpia Turzii. În 1991, si-a deschis o fabrică de mobilă unde lucrează în mare parte etnici ţigani si este preşedintele unei asociaţii care se ocupă de rezolvarea problemelor cu care se confruntă etnicii din zonă.

Firma lui Dandoci a câştigat o licitaţie organizată de Domeniul Public Câmpia Turzii SA în situaţia în care compania avea datorii la administraţia turdeană.

Gabriel Dandoci, fiul patronului AGM Group, a câştigat de la ANRP despăgubiri în valoare de 54 de milioane de lei.

În scandalul ANRP, Mihnea Iuoraş, avocat şi fost subprefect din Cluj Napoca, a fost condamnat de instanţa de fond la patru ani şi jumătate de închisoare în dosarul Retrocedărilor frauduloase, alături de fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu.  Iuoraş a fost vicepreşedinte al ANRP în perioada 2007-2009.

Mihnea Iuoraş este prieten cu Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, şi a mai fost implicat şi în dosarul penal al fostului şef al CJ Cluj, Horia Uioreanu, care l-a ”recrutat” în PNL Cluj. De altfel, în dosarul respectiv Iuoraş a semnat un acord de recunoaştere cu procurorii şi a fost condamnat cu suspendare. În acel caz Iuoraş era prieten cu Anca Albu, agent SRI, care ”picura” informaţii despre dosarul Uioreanu. Această condamnare a şi contribuit la primirea unei pedepse cu executare în dosarul Retrocedărilor abuzive.


Asociat condamnat pentru evaziune

Ultimul dosar al lui Marius Sandru a fost terminat de procurori la începutul anului trecut. Procurorii au reţinut în acest nou dosar că inculpatul Sandru Marius, în calitate de administrator de fapt al SC Consgrup AMG Consulting SRL, în perioada 12 noiembrie 2007 – 28 noiembrie 2008, a înregistrat în contabilitatea societăţii un număr de 162 de facturi fiscale de cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni economice reale – facturi fiscale emise de SC Iricond Impex SRL Iaşi, SC Mardum Com Metal Iaşi, SC Sitorex Impex SRL Grajduri Iaşi şi SC Hannes Tour SRL Zalău – sustragându-se astfel de la plata către bugetul de stat a sumei de 900.322 lei, compusă din suma de 411.577 lei impozit pe profit şi 488.755 de lei TVA.


Unde se face drumul

Investiţia pentru proiectul acestui drum de legătură provine din accesarea fondurilor puse la dispoziţie de UE în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Finanţarea a fost obţinută în urmă cu un an de zile, iar termenul de execuţie al lucrărilor este de un an de zile. ”În cadrul proiectului este cuprins un drum de legătură între strada Cometei şi Valea Seacă prin zona Iertaş. Avem în vedere modernizarea din fonduri proprii a drumului de la Strada Cometei – până la intersecţia străzilor Neptun cu Jupiter. Acest drum va fi o variantă care va lega Cartierul Nou de Strada Valea seacă pe o lungime de 3,74 km şi va putea prelua traficul de pe străzile Neptun, Cometei, Privighetorii, Castanilor şi Aluniş. 3,2 km vor fi modernizaţi prin fonduri PNDR din proiectul menţionat mai sus, iar 0,54 km vor fi modernizaţi din fonduri proprii”, se arată pe site-ul Primăriei Baciu.

3 COMENTARII

  1. „Compania a câştigat şi modernizarea drumurilor din comuna Cojocna, dar lucrările făcute au fost de mântuială”

    Când angajezi pe cine nu trebuia, iasă o mare țigănie.

  2. Acest don DANDOCZI este un zgarcit lucreaza cu necalificati………….peste tot face probleme la executie…………….rusine dlor…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.