Greco-catolicii clujeni l-au pus pe făraș pe preotul ”imobiliar” Todea

545

În apariției în Gazeta de Cluj a unui articol în care se arăta cum preotul vicar Vasile Todea încearcă să îi ia casa unei femei în vârstă de 81 de ani, conducerea Eparhiei Cluj Gherla a decis să îl numească în funcția de vicar general pe Călin Ioan Bot.

Vasile Todea, vicarul general al greco-catolicilor clujeni, acuzat că a păcălit o femeie de 81 de ani pentru un apartament

”În urma adresei de renunțare din funcția de Protosincel-Vicar General din partea Pr. Vasile Mihai TODEA, înregistrată la sediul eparhial cu nr. 1137/16.06.2017, în virtutea obligațiilor care revin Ierarhului cu privire la Curia Eparhială, conform cann. 245-247 din CCEO, Preasfinția Sa Florentin CRIHĂLMEANU, Episcop Eparhial de Cluj-Gherla, după ce a pus în rugăciune și a făcut mai multe consultări, a numit pe Pc. Pr. Călin Ioan BOT în funcția de Protosincel – Vicar General al Eparhiei de Cluj-Gherla, prin Decretul episcopal cu nr. 1167/21.06.2017, dându-i totodată și favorurile aferente care, după sfintele canoane, statutele eparhiale și legile statului, i se cuvin.

Pc. Pr. Călin Ioan BOT s-a născut la 24 iulie 1970, în localitatea Surduc (SJ), a fost hirotonit diacon la 15 august 1995, în localitatea Nicula (CJ), de către IPS George GUȚIU, apoi a fost hirotonit preot la 10 septembrie 1995, în localitatea Tihău (SJ), de către PS Vasile HOSSU. Sfinția Sa a urmat cursurile Institutului Teologic „Sf. Ioan Evanghelistul” din Cluj-Napoca iar, apoi, și-a continuat studiile la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma, obținând Diploma de Licență în Teologie Spirituală, cu lucrarea „Gratuitatea iubirii lui Dumnezeu”.
Pc. Pr. Călin Ioan BOT a ocupat până în prezent funcția de Consilier Eparhial cu probleme de învățământ-formare și Rector al Seminarului Teologic Eparhial „Sf. Ioan Evanghelistul”, arată un comunicat al Eparhiei Cluj Gherla

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ