Grupul de la Cluj, gruparea care controla totul

2123

urecheGeneralul Marian Ureche face noi dezvăluiri despre arhiva SIPA. Războiul pentru dosarele magistraților a început încă de pre vreme lui Adrian Năsstare, conform EVZ.ro. În materialul publicat de aceștia, din spusele lui Ureche rezultă că SIPA se ocupa de marea corupție, nu de dosarele magistraților.

Dar de unde interesul brusc al unor grupări din PD pentru SIPA în 2003? Este vorba de informațiile pe care le deținea serviciul. Surprinzător, nu este vorba de șantajarea magistraților, ci de un fenomen despre care aflăm în ultima vreme că este judecat discreționar:corupție la nivel înalt, anunță cei de la EVZ.ro.

„Am prezentat( ca director al SIPA-n.r.) ministrului Justiției, Procurorului General, Președintelui și Primului Ministru note și analize pe teme de corupție la nivel înalt, de tendințe de contaminare sau de cangrenare a unor instituții sau entități ale statului, a semnelor de protejare a marilor corupți de către persoane ce dețineau importante demnități publice. În intervalului februarie 2001- noiembrie 2003 am prezentat 150 de astfel de analize” arată Marian Ureche.

Ureche îl identifică pe Gabriel Oprea ca fiind un membru al celebrului grup de la Cluj. În 2003, clujenii aveau trei oameni în Guvern: Vasile Dâncu, ministrul Informațiilor Publice, Vasile Pușcas, negociatorul șef în relația cu Uniunea Europeană și Ioan Rus, ministrul de interne. În perioada despre care vorbește Ureche, Gabriel Oprea tocmai devenise ministrul Administrației Publice, înlocuindu-l pe Octav Cozmâncă.

LĂSAȚI UN MESAJ