Guvernul american a început construirea a opt prototipuri ale zidului între SUA și Mexic

220

Guvernul american a început construirea a opt prototipuri ale barierei de la frontiera cu Mexicul promisă în campanie de preşedintele Donald Trump.

Patru prototipuri vor fi construite din beton, iar celelalte din ”materiale alternative sau altele”, potrivit Serviciului American de Vamă şi Protecţia Frontierei (CBP), potrivit sursei știrile ProTv.

61911980

CBP intenţionează să testeze mai multe porţiuni de zid în apropiere de San Diego.

Între cele două ţări, Trump a promis să construiască un ”zid mare şi frumos”

În prezenţa puternică a forţelor de ordine federale şi locale, muncitori au deschis un şantier într-o zonă înconjurată cu un gard de sârmă la Otay Mesa, unul dintre cele trei puncte de intrare în regiunea metropolitană San Diego-Tijuana.

Prototipurile vor avea până la nouă metri înălţime şi urmează să fie finalizate în 30 de zile.

Autorităţile vor evalua modelele, timp de până la trei luni, din perspectiva eficienţei lor, inclusiv a rezistenţei la spargere cu scule. În proiectul final al zidului vor fi incorporate camere și senzori.

Până la 450.000 de dolari va costa fiecare prototip de zid şi va fi plătit din fonduri federale, deja aprobate.

Trump a anunţat că unele porţiuni ale zidului ar putea să fie ”transparente”, pentru ca cei aflaţi de partea americană a frontierei să nu fie loviţi de saci cu droguri aruncate peste zid din Mexic. El a sugerat de asemenea ca porţiuni ale zidului să fie acoperite cu panouri solare.

Procurorul general al Californiei încearcă să blocheze construirea unui zid la frontieră.

Într-un proces deschis săptămâna trecută într-un tribunal districtual de la San Diego, procurorul argumentează că Guvernul şi-a depăşit autoritatea renunţând la studii de impact asupra mediului şi alte prevederi legislative.

LĂSAȚI UN MESAJ