Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Prof. Univ. Dr. Nicolae Hâncu a susţinut o conferinţă de presă pe tema educaţiei nutriţionale. Potrivit acestuia, în România  „se trag ponoasele” din cauza lipsei de informare, motiv pentru care a salutat evenimentul organizat de compania Danone. „Dintre iaurturi, cele care conţin probiotice au un rol foarte important pentru sănătatea noastră. În esenţă, bacteriile probiotice sunt microorganisme vii, care, asociate unor alimente şi consumate în cantităţi semnificative, exercită efecte benefice asupra sănătăţii umane, contribuind la întărirea sistemului imunitar şi refacerea echilibrului natural al organismului”, a subliniat Hâncu.  Danone a lansat cu această ocazie un program naţional de informare şi educare despre alimentele funcţionale. Evenimentul din Cluj-Napoca a fost punctul de plecare a acestui program, care are ca scop promovarea „alimentelor medicament”. „Prin acest program, Danone doreşte să aducă în atenţia consumatorilor tema alimentelor funcţionale, mai precis avantajele acestora. Programul include seminarii itinerante în Bucureşti şi în principalele oraşe din ţară, începând din luna octombrie a acestui an şi continuând în prima jumătate a anului următor. Contextul actual în sănătatea publică: 63% mortalitate prin boli cardio-vasculare; 24% dintre adulţi au colesterol prea mare; 10% din populaţia adultă suferă de sindromul intestinului iritabil; sunt mai mult de 1 milion de diabetici diagnosticaţi – impune o astfel de iniţiativă”, a menţionat directorul de Comunicare, Nutriţie şi Ştiinţă la Danone România, Dr. Bogdan Ioachim. (S.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.