Inspectorul Superior de la Direcţia de Sănătate Publică, Lucia Andreica a avansat în funcţie pe baza unui doctorat plagiat. De asemenea, turdeanca Andreica s-a recăsătorit recent cu un patron al unei firme ce furnizează la îndemnul ei, servicii pentru operatorii comerciali.

 

Pe adresa redacţiei Gazeta de Cluj a ajuns o sesizare cu privire la plagiatul efectuat de angajata Lucia Andreica de la Direcţia de Sănătate Publică Cluj. Astfel că la o simplă verificare, lucrarea acesteia “Prevenirea riscului profesional şi general de HIV/SIDA prin măsuri de profilaxie în secţii de spital şi unităţi de învăţământ cu profil sanitar” am decoperit ca în proporţie considerabilă, informaţiile folosite de aceasta în teza de doctorat nu îi aparţin.

Mai multe pagini din teza susţinută de Lucia Andreica şi co-ordonată de profesorul universitar dr. Dorin Iosif Bardac prezintă cu tot cu semne de punctuaţie regulamente. Spre exemplu la capitolul 3.4.1.3 referitor la măsurile de sănătate şi securitate în muncă, Andreica nu a făcut o cercetare sau să încerce să explice acest demers ci a punctat din Protecţia Muncii, fără a spune că nu îi aparţin.

 

Soţul munceşte doar în acte, iar ea verifică

Pe lângă sesizarea cu privire la plagiatul tezei de doctorat, aparent Lucia Andreica a fost divorţată de un alt turdean cu care are un copil, şi, recent, s-a recăsătorit cu Dumitru Cadar,  pe care l-a făcut patron al  firmei Mibo Medical SRL.

De fapt, Mibo Medical SRL este o firmă pe care Lucia a activat-o pe numele mamei şi a contabilei, însă în drept ea întocmea fişe de sănătate prin medicina muncii.

Conform datelor oficiale firma are ca obiect de activitate „ Activităţi de asistenta medicala specializata”. Cu alte cuvinte se ocupa de medicina muncii pe care instituţia de stat Direcţia de Sănătate Publică o are în vizor atunci când efectuează un control.

Conform legii, ca să funcţioneze orice instituţie de sat sau societate comercială, este nevoie de întocmirea fişei de sănătate. Andreica întocmea pentru angajaţi aceste documente iar ulterior, în calitate de inspector superior al DSP Cluj, mergea în control la acele societăţi şi verifica propriile acte.

Pe lângă acest conflict de interese desfăşurat de doamna inspector Andreica, unii comercianţi spun că în momentul în care primeau control de la DSP Cluj, li se recomanda de Lucia sub egida ”singura condiţie să nu vă amendez” constă în efectuarea analizelor de medicină a muncii doar la Mibo Medical SRL.

 

Se consideră nevinovată

Contactată pentru a explica acţinile ilegale pe care le-a desfăşurat, inspectorul Lucia-Mihaela Andreica susţine că nu are nici o legătură cu firma Mibo Medical.

Cert este că această companie s-a învârtit în jurul ei chiar dacă ea nu figurază pe documente oficial, dat fiind faptul că înainte Mibo Medical a fost deţinută de mama ei, iar după a doua căsnicie, noul soţ devine proprietar.

„Ce problemă aveţi cu mine? De unde aţi aflat toate acestea? Sunt nevinovată. Nu doresc să comentez. Firma aparţine soţului meu. Am trecut-o de pe mama. Aceste acuzaţii nu sunt adevărate. Nu vreau să mai discut. Ştiu de unde vine ”treaba” asta. Eu nu întocmesc acele fişe (n. ref. de medicină a muncii). Haideţi că nu mai pot să vorbesc. La revedere” spune angajata DSP Cluj, Lucia Andreica.

dumitru-cadar

Conflict de interese

Potrivit legii, acţiunile doamnei Lucia Andreica sunt demne de suspiciunea de conflict de interese. Un oficial public este în conflict de interese atunci când, în virtutea funcţiei publice pe care o ocupă, ia  o decizie sau participă la luarea unei decizii cu privire la care are şi un interes personal.  Recomandarea 10/2000 a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei include o definiţie a conflictului  de interese pentru funcţionarii publici în articolul 13:  Conflictul de interese apare atunci când funcţionarul public are un interes personal care influenţează  sau pare să influenţeze îndeplinirea atribuţiilor sale oficiale cu imparţialitate si obiectivitate. Interesele private ale funcţionarului  public  pot  include  un  beneficiu  pentru sine sau  pentru  familia  sa, pentru rudele sale apropiate, pentru prieteni, pentru persoane sau organizaţii cu care funcţionarul public a avut relaţii de afaceri. Interesul personal se poate referi si la orice datorii pe care funcţionarul public le are faţă de  persoanele enumerate mai sus.

Noul Cod Penal  la articolul 301  pe Conflictul de interese Infracţiuni de serviciu consideră că o astfel de faptă duce la închisoare între unu şi cinci ani.

„Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică” se arată în NCP.

7 COMENTARII

  1. Ar trebui să vă fie Rușine că denigrați asa oameni căutând cistiguri false , sau exemplu cel mai bun e ( EU DE VINĂ EU SĂ TAC )
    Patroane ( LIVIU ) , vezi că Dumnezeu e sus si te bate iar , ai plins la Iași in cătușe ; ai rămas cu sechele si vrei să te răzbuni .
    Eu zic să te mai gindesti cind faci bani pe lacrimile altora. scrie si despre tine cum ai facut burta pe care o ai ; îți spun eu cu arpacaș la pușcărie si acum pozezi vertical …, încă o data Rușine .

  2. Dosarul Gazeta este o telenovelă fără sfârşit care se judecă de opt ani la peste 600 de kilometri de locul producerii infarcţiunii.
    Nouă foști și actuali conducători ai ziarelor ce gravitau în jurul Gazeta de Cluj au fost trimişi în judecată pentru șantaj și asociere la un grup infracțional, mare parte din aceştia fiind chiar şi arestaţi preventiv în octombrie 2006: Liviu Man (5 luni), Ioan Otel (5 luni), Dorel Vidican (3 luni), Aurel Muresan (5 luni) și Anca Cocuț (o lună), Dan Pârcălab, Aurelian Grama (câte o lună).Alături de aceştia, inculpaţi mai sunt şi Adrian Avarvarei şi Solomon (fostă Onac)
    Deci ați inteles … LIBIU MAN 5 luni la facultate , specialist in fraude si înșelăciune , are moralitatea să judece oameni .

  3. Bravo Cristian , același sistem de a manipula pe toți care au cite o problema ; știți vorba aceea ( hoțul strigă hoțul )sau (Lupul moralist )
    Încă o dată Rușine , si atenție tot răul care-l faci ți se întoarce Manule !

  4. Dosarul Gazeta este o telenovelă fără sfârşit care se judecă de opt ani la peste 600 de kilometri de locul producerii infarcţiunii.
    Nouă foști și actuali conducători ai ziarelor ce gravitau în jurul Gazeta de Cluj au fost trimişi în judecată pentru șantaj și asociere la un grup infracțional, mare parte din aceştia fiind chiar şi arestaţi preventiv în octombrie 2006: Liviu Man (5 luni), Ioan Otel (5 luni), Dorel Vidican (3 luni), Aurel Muresan (5 luni) și Anca Cocuț (o lună), Dan Pârcălab, Aurelian Grama (câte o lună).Alături de aceştia, inculpaţi mai sunt şi Adrian Avarvarei şi Solomon (fostă Onac)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.