Astăzi, 11 decembrie 2018, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a inaugurat noua zonă de aşteptare îmbarcare zboruri internaţionale. Lucrările de modernizare a terminalului de plecări internaţionale au avut în vedere îmbunătățirea experienței de călătorie a unui număr tot mai mare de pasageri care aleg ca punct de plecare Aeroportul Internaţional Cluj.

Considerând faptul că 82% din traficul aerian este extern, iar la nivelul anului 2018 se vor îmbarca pe zborurile internaţionale aproximativ 1.200.000 de pasageri, extinderea cu o suprafaţă construită de 1.100 mp a zonei de îmbarcare zboruri internaționale, reprezintă o dublare a suprafeţei totale utilizată până în prezent. Cele două noi porţi de îmbarcare de la etaj, B5 şi B6, cresc capacitatea totală de procesare a terminalului de plecări externe cu 75%, în timp ce capacitatea de procesare per ansamblu a terminalului de pasageri plecări va creşte cu peste 900.000 de pasageri/an. 30% din noua zonă de aşteptare îmbarcare zboruri internaţionale este destinată zonelor comerciale.

Preşedintele Consiliului de administraţie al Aeroportului Internaţional Cluj, domnul Viorel Federiga, a declarat: „Inaugurarea unei noi zone de îmbarcare pentru pasagerii care călătoresc de pe Aeroportul Internaţional Cluj reprezintă o nouă dovadă a dezvoltării extraordinare pe care o cunoaşte aeroportul în această perioadă. Este un moment deosebit de important pentru judeţul Cluj şi întreaga regiune, deoarece aeroportul prin asigurarea de servicii la cele mai înalte standarde rămâne un catalizator al dezvoltării mediului economic, academic, social şi cultural.”

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Cluj, a precizat cu această ocazie: „Creşterea capacităţii de procesare a pasagerilor de pe zborurile externe cu 75%, va decongestiona zona de aşteptare pentru îmbarcare în contextul unui ritm continuu de creştere a traficului aerian. Cu siguranţă pasagerii noştri vor aprecia facilităţile nou create şi vor continua să călătorească spre una din cele peste 40 de destinaţii pe care le oferă reţeaua noastră de rute. Dezvoltarea infrastructurii de aeroport rămâne o prioritate pentru noi şi în următorii ani, pentru a putea susţine creşterea traficului aerian contribuind astfel la dezvoltarea judeţului Cluj.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.