Domeniul produselor de curățare a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimele decenii ca urmare a apariției numeroaselor produse și tehnologii noi.

Detergentul este un produs de sinteză, cu o compoziție din ce în ce mai sofisticată. Unele componente ale detergenților fiind dăunătoare pentru oameni, animale, plante și mediul natural în general.

„Efectele detergenților asupra mediului sunt suficient de extinse și grele, încât se estimează că dacă pe toată planeta s-ar impune măsuri severe și conjugate împotriva poluării cu detergenți, ar fi necesară o perioadă de refacere care ar dura aproape o jumătate de secol.Îndeosebi surfactanții anionici, utilizați larg în producția actuală de detergenți, nefiind biodegradabili, se îndepărtează cu mare greutate de pe suprafețele apelor, iar acolo produc o spumă otrăvitoare, care împiedică aerarea apelor, distrugând toate formele de viață din ape.” a declarat Prof. Univ. Dr. Ion Schileru – Departamentul de Business, Științele Consumatorului și Managementul Calității, ASE București.

„Din pacate, omul modern este înconjurat de „otrăvuri cu acțiune lentă“, pe care corpul adulților și mai ales al copiilor le absoarbe prin căile respiratorii, prin piele, chiar prin aparatul digestiv, îmbolnăvindu-se treptat și, deseori, ireparabil. ” a mai spus Ion Schileru, potrivit APC.

Alternativa la aceste produse cu potențial toxic pentru viață o constituie așa numiții detergenți biodegradabili, care conțin ingrediente active și sunt capabili de a se descompune în apă.

“Știați că încăperea cu haine curate din casă poate fi una dintre cele mai toxice zone? Bineînțeles vorbim de hainele spălate cu detergent și balsam de rufe cu chimicale din comerț. Am o veste bună: există și detergenți 100% naturali și ecologici! Chiar nu e musai să lăsați în urma voastră o dâră de arome. ” a declarat Loredana Kascovits, managerul magazinului de produse naturiste Luthelo.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.