Incendiu de proportii la rafinaria Shell (video)

81
Smoke and flames rise from the Royal Dutch Shell's Pulau Bukom offshore petroleum complex in Singapore on Wednesday, Sept. 28, 2011. Another explosion occurred Thursday, Sept. 29, 2011 around noon local time. (AP Photo/Sharon Tan)
Un incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică în rafinăria Shell din Rotterdam, în Olanda, cea mai mare din Europa, determinând închiderea unei părţi a complexului.

„Un incendiu a izbucnit în această noapte la o centrală electrică de înaltă tensiune a rafinăriei Shell Pernis din Rotterdam”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Shell.

Incendiul a fost stins de pompieri în zori, însă în cursul dimineţii încă se vedeau flăcări uriaşe de la distanţă deasupra rafinăriei.

„Mai multe unităţi au fost oprite şi, din motive de securitate, ardem gazul rămas în interior”, a explicat purtătorul de cuvânt, adăugând că acest proces este „total sub control” şi că firma „încearcă să limiteze procesul de ardere pentru a nu-i deranja prea mult pe locuitorii din împrejurimi”.

Shell Pernis de la Rotterdam este, cu cele 60 de uzine ale sale, cea mai mare rafinărie din Europa, anunță Agerpres.

Incendiul ar fi putut fi cauzat de un scurtcircuit, conform presei locale. Informaţia nu a fost confirmată de Shell, care „încearcă să afle mai multe despre circumstanţele incidentului”.

LĂSAȚI UN MESAJ