INCENDIU la Bamboo. 40 de persoane au fost spitalizate

899

Cel putin 12 persoane au fost ranite intr-un incendiu care a distrus sambata dimineata in totalitate clubul Bamboo din Capitala, potrivit ISU Bucuresti. De asemenea, conform sursei citate, exista posibilitatea de existenta a altor persoane surprinse in interior. Interventia la fata locului este ingreunata de riscul iminent de prabusire in totalitate a cladirii, transmite Agerpres.

——

9:11 Politia Capitalei: Cercetarile in cazul incendiului de la Bamboo, preluate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri

Cercetarile in cazul incendiului de la clubul Bamboo au fost preluate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Politiei Capitalei, informeaza Biroul de presa al DGPMB.

8:20 Bogdan Oprita, Spitalul Floreasca: La noi au ajuns 19 victime, 9 aduse de SMURD, 10 persoane care au venit pe cont propriu. In cazul victimei in stare grava, s-a renuntat la masurile de intubare insa starea se mentine severa.

8.00:
Singura persoana care a fost intubata si era intr-o stare mai grava a inceput sa-si revina, spune Arafat. La fata locului au mai ramas doar trei echipaje SMURD care sa acorde primul ajutor.

7.15: Daniel Vasile (ISU): 40 de victime la spitale; o singura persoana grav ranita
„In acest moment sunt 20 de persoane transportate catre unitatile spitalicesti din Bucuresti, cu ambulante SMURD si cu ambulante de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. La unitatile spitalicesti s-au mai prezentat cu mijloace proprii aproximativ 20 de persoane. Exista o singura persoana grav ranita, cu arsuri la nivelul cailor respiratorii, intubata, ventilata mecanic. Aceasta se afla la Spitalul Floreasca”, a declarat Daniel Vasile, conform Agerpres.

Incendiu-Bamboo
6.56: Seful ISU a declarat la Digi 24 ca incendiul nu a fost inca lichidat, insa focul este sub control. Arafat a precizat ca nu poate spune daca mai exista victime la locul tragediei.

06.40: Arafat: Nu mai sunt persoane ranite la fata locului
„Nu mai sunt persoane ranite la fata locului. (…) Ultima a fost dusa acum in fata mea, a fost cu hipotermie si usoara intoxicatie de fum. (…) O singura persoana este grav intoxicata cu fum si monoxid de carbon”, a spus seful DSU, la Digi 24.

06.30: 27 de persoane au fost spitalizate in urma incendiului, conform Digi 24. Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU Bucuresti, spune ca 20 de persoane sunt transportate catre unitati spitalicesti, dar in jur de 20 de persoane s-au prezentat la spital cu propriile mijloace. O singura persoana este grav ranita, a suferi arsuri pe caile respiratorii, este intubata, la Floreasca.

06.01: „Nu excludem sa fi ramas persoane in interior.”, a declarat Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU Bucuresti la Digi 24.

05.55: Un martor a declarat la Digi 24 ca in interiorul clubului se fuma.

5.50. Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat ca pana la acest moment nu are informatii de morti pana la acest moment in incendiul de la Clubul Bamboo. „Sunt echipe suficiente deplasate la fata locului. Inca focul nu este stins. Avem echipe de cautare-salvare pe apa pentru ca avem informatii ca unii s-ar fi aruncat in apa rece. Avem echipe de la pompieri care cauta acum”, a spus seful DSU, , potrivit Agerpres.

05.46: Digi 24 anunta ca numarul ranitilor a ajuns la 22.

Potrivit informatiilor preliminare oferite de ISU Bucuresti, 10 victime au fost transportate la Spitalul de Urgenta Floreasca si alte doua la Spitalul „Sf. Ioan”. ISU precizeaza ca victimele au fost expuse la fum si posibil stare de hipotermie.

Actiunile se concentreaza pentru limitarea propagarii incendiului catre vecinatati si localizare catre strada Tuzla, precizeaza autoritatile. La fata locului actioneaza, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, peste 20 de autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil si Descarcerare Grea.

incendiu bamboo bucuresti 2017

Clubul Bamboo din Capitala a ars in totalitate, iar cladirea este prabusita in cea mai mare proportie, anunta Biroul de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. In momentul izbucnirii incendiului in club erau sute de persoane.

Pompierii din turele libere au fost chemati la serviciu pentru a interveni.

Scafandrii au verificat zona adiacenta clubului, pe lac. Nu au fost gasite persoane.

Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ