Încep controalele la DNA și Parchetul General

69

Inspectorul sef al Inspectiei Judiciare de pe langa CSM a semnat ordinele pentru inceperea controalelor privind eficienta manageriala la Parchetul General si DNA, potrivit unui comunicat al institutiei.

Inspectorul sef Lucian Netejoru a stabilit obiectivele controalelor si componenta echipelor de inspectori judiciari.

”Inspectorul şef al Inspecţiei Judiciare a semnat ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficienţa managerială la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura centrală şi a stabilit, printre altele, obiectivele controalelor şi componenţa echipelor de inspectori judiciari. Cele două controale au fost incluse în calendarul de activităţi aferent anului în curs ca urmare a propunerii ministrului justiţiei.”, se arată în comunicatul instituției

Concluziile rapoartelor de control vor fi inaintate Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

”Pentru că la cele două autorități n-au fost făcute evaluări de fond privind activitatea managerială din 2007, adică de 10 ani de zile. 10 ani de zile o instituție să nu fie verificată, să nu fie evaluată, nu știu dacă este tocmai în regulă, motiv pentru care am sesizat Inspecția Judiciară. Verificările sunt în curs de desfășurare. Aștept cu interes rezultatele. (…) Sper să se constate că nu avem o justiție selectivă. Sper să se constate faptul că sesizările, cauzele de urmărire penală au fost puse pe rol, soluționate cu celeritate. (…) Noi avem nevoie de o justiție dreaptă.”, a afirmat Tudorel Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ