Începe testarea sirenelor care anunţă situaţiile de urgenţă

87

Timp de 4 zile, sirenele care anunță situațiile de urgență vor suna în toată țara, între orele 10.00 si 15.00, în cadrul celui mai amplu exercițiu de testare a sirenelor. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune ca populația trebuie să știe ce înseamnă fiecare sunet al sirenei, în cazul unor situații de mare risc, transmite Hotenews.ro.

Anuntul de testare a sirenelor a fost facut de Departamentul pentru Situatii de Urgenta pe pagina de Facebook, cu indemnul ¬#SHARE ca sa nu fim luati prin surprindere¬.

Potrivit calendarul exercitiului PROCIV 2017, marți sirenele vor suna în județele Brăila, Calarași, Constanța, Ialomița, Tulcea și Vrancea, iar miercuri exercițiul va avea loc în București, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Vaslui, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu și Iași. Joi, sirenele pentru situații de urgență se vor auzi și în Cluj, Alba, Harghita, Bihor, Bistrița-Năsăud, Covasna, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu. Vineri exercițiul se va desfășura în județele Arad, Caras-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Teleorman, Timiș și Vâlcea.

“Este un exercițiu prin care testăm sirenele și obișnuim populația ce înseamnă fiecare sunet, ce înseamnă când sună așa sau când sună altfel. Este un exercițiu care s-a făcut și în alte țări, Germania a avut așa ceva recent la nivel național, prin verificarea sistemelor de înștiințare publică, a sirenelor în mod deosebit”, a transmis Raed Arafat. El a mai spus ca IGSU va verifica, în urma acestui exercițiu, și dacă toata lumea a sesizat că sirenele sunt pornite.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ