A început caftul politic din Parlament! Goțiu: Dragnea vă minte!

276
Proaspăt alesul senator USR Mihai Goțiu, care este și vicepreședintele Senatului îl acuză pe președintele PSD, Liviu Dragnea, că își minte alegătorii. ”Într-o postare pe propria pagină de Facebook, președintele PSD susține că ”Îmi doream să avem instalat, cât mai repede, un guvern #legitim. Un guvern care să adopte primele măsuri fiscale pe care le-am prezentat în Programul de guvernare #PSD și, apoi, în calendarul de implementare. (…) Unele dintre ele ar fi trebuit adoptate înainte de 1 ianuarie. Cum nu avem încă un guvern votat de Parlament, în ultimele două zile am lucrat, împreună cu colegii mei, pentru a găsi soluții ca aceste măsuri, atât de așteptate de români, să fie aplicate măcar de la 1 februarie”.
Care sunt minciunile d-nului Dragnea? Dacă și-ar fi dorit cu adevărat să fie instalat ”cât mai repede, un guvern legitim”, d-nul Dragnea (și aliații săi de guvernare) ar fi răspuns primei invitații la consultări lansată de președintele Klaus Iohannis, în prima săptămână de după alegeri. De asemenea, dacă d-nul Dragnea și-ar fi dorit atât de repede Guvernul, nu ar fi trebuit ca ședința Senatului de miercuri, 21 decembrie, să fie suspendată, pentru ca liderii PSD și ALDE să se pună de acord asupra propunerii finale făcute lui Klaus Iohannis. Trecuseră zece zile de la alegeri și aliații încă nu aveau rezolvate toate problemele!? În ședința Biroului Permanent al Senatului, din aceeași zi, nici măcar formal nu s-a pus problema unei ședințe în plen în zilele dintre Crăciun și Anul Nou: senatorii au fost convocați pentru două zile de lucru în grupuri și la comisii (marți și miercuri), după care, până sâmbătă sunt prevăzute ”activități în circumscripțiile electorale”.
D-nul Dragnea a tras de timp aproape zece zile înainte de a face propunerea de premier. Miercuri, după ce propunerea i-a fost înmânată președintelui Iohannis, majoritatea parlamentară (PSD+ALDE la care s-a mai adăugat ”last minute” și UDMR) nici măcar de formă nu s-a gândit să prevadă o ședință de plen reunit pentru votarea Guvernului înainte de Anul Nou! La doar câteva ore după ce-l anunțaseră pe președinte care e opțiunea lor, șefii PSD și ALDE (care prezidează Senatul și Camera Deputaților) nu aveau nici cea mai mică intenție să voteze Guvernul înainte de Anul Nou!
Așa se comportă cineva care își dorește să aibă instalat ”cât mai repede” un guvern legitim sau, mai degrabă, cineva care caută pretexte și justificări pentru a amâna respectarea promisiunile electorale? Răspunsul vă aparține”, arată Goțiu pe româniacurată.ro.
Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ