A inceput TIFF-ul! Cluj-Napoca s-a transformat in taram de poveste

288

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania începe astăzi, pe 2 iunie, la Cluj-Napoca, arata cei de la Monitorul de Cluj. Circa 3000 de persoane sunt așteptate la gala de deschidere programată de la ora 20:45, în Piața Unirii Open Air.

Până pe 11 iunie, publicul se va bucura de sute de filme, concerte, expoziții, workshop-uri, dezbateri și lansări. Vânzările de bilete au înregistrat un record anul acesta: până în dimineața de 2 iunie, s-au vândut cu 170% mai multe bilete în avans decât în 2016, iar unele proiecții sunt deja sold-out.

În Piața Unirii Open Air a fost instalat cel mai mare ecran în aer liber din istoria festivalului și unul dintre cele mai mari din Europa Centrală și de Est.

Primul film proiectat pe acest ecran este “Regele Belgiei/ King of the Belgians”, comedia spumoasă care urmărește aventurile unui rege belgian prin țările balcanice. Sirenele de la Marea Neagră, corul feminin din film, aduce în concert câteva dintre cele mai bune voci din corurile faimoase ale Bulgariei, alături de Nina Nikolina, vedetă a muzicii populare în țara vecină. Alături de ele, vor urca pe scenă la deschidere regizoarea Jessica Woodworth, protagonistul filmului – Peter Van den Begin, și actorul Titus de Voogdt.

Pe 3 iunie, va fi inaugurat noul program al TIFF, dedicat tehnologiei viitorului în cinema: InfiniTIFF, în fosta Casă de Modă din Cluj (George Barițiu, 4-6). Spectatorii vor putea testa echipamente de ultimă oră și urmări cele mai noi filme realizate în Virtual Reality. Totodată, vor fi printre primii care vor trăi experiența Doom Room, o instalație interzisă celor sub 18 ani, adusă în avanpremieră din Danemarca.

Șase persoane vor intra simultan în jocul de auto-descoperire propus de instalația care include elemente performative și VR. InfiniTIFF cuprinde și cinema interactiv, workshop-uri, întâlniri cu vloggeri cunoscuți, expoziții, vizionări de scurtmetraje și clipuri Youtube.

Tot sâmbătă, britanicii care au umplut săli uriașe din Londra, Public Service Broadcasting, își aduc show-ul muzical și vizual spectaculos la Casa de Cultură a Studenților, de la 19.00.

 

Citeste mai multe aici…

LĂSAȚI UN MESAJ