Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul înregistrărilor cu șefa DNA

127

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu înregistrările difuzate duminică seară şi atribuite procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.

El a precizat luni că sesizarea a fost înregistrată la Direcţia de Inspecţie judiciară pentru procurori, care urmează să efectueze verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii cu privire la săvârşirea vreunei abateri disciplinare, scrie Agerpres.

Postul de televiziune România TV a prezentat înregistrări audio atribuite procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Într-una din ele, aceasta i-ar spune procurorului Jean Uncheşelu că îşi doreşte să „ajungă mai repede” la „domnul premier” care a semnat „contractele cu casele”. DNA a comunicat că înregistrarea conţine fragmente în care au fost intercalate sintagme în scopul distorsionării sensului celor spuse.

DNA a transmis un punct de vedere în care arată că: „Înregistrarea conţine fragmente care au fost rostite de procurorul-şef în mod public ori la şedinţele de lucru cu procurorii unei secţii operative. Între fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu îi apartin şi care sunt menite sa distorsioneze grav conţinutul celor spuse.”

LĂSAȚI UN MESAJ