Interlopul Bogdan Negrei, zis ”Creţu” a mai luat doi ani de puşcărie pe lângă cei 20

3219

Pe lângă pedeapsa de 20 de ani de închisoare pe care o are de ispăşit pentru că incendiat o femeie care practica prostituţia în Viena şi nu vroia să îi plătească taxă de protecţie, interlopul clujean Bogdan Negrei, zis ”Creţul”, a mai primit doi ani de puşcărie cu executare pentru că a comis un accident rutier în urmă cu mai mulţi ani. Alături de Negrei au mai fost condamnaţi şi poliţistul Lucian Brehar, care a încercat să muşamalizeze accidentul, dar şi Mircea Cenan, zis RJ, fostul lider al galeriei U Cluj, care a fost şi el implicat în această schemă.

 

La mijlocul acestei luni, magistraţii clujeni au emis o hotărâre în cazul interlopului clujean Bogdan Negrei, zis ”Creţu”. Pe lângă pedeapsa de 20 de ani, pe care Negrei o execută în România, pentru că a incendiat o femeie în Viena care practica prostituţia şi a refuzat să îi plătească taxa de protecţie, interlopul clujean a mai primit doi ani de puşcărie cu executare pentru că, fără să deţină permis de conducere, în timp ce conducea a accidentat un bătrân şi a fugit de la locul accidentului. Pentru această faptă el a mai primit doi ani şi două luni de închisoare cu executare. În cadrul acestei fapte, pe lângă el au mai fost condamnaţi cu suspendare poliţistul Lucian Brehar şi Mircea Cenan, zis RJ, fostul lider al galeriei U Cluj.

Potrivit procurorilor, persoana accidentată a avut nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale. Iniţial Negrei nu a fost cercetat pentru că agentul de poliţie Lucian Brehar a convins o altă persoană să pretindă că a fi comis accidentul. Acesta a fost şi el condamnat la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului. În cadrul cercetărilor, Mircea Cenan, care a susţinut în mod nereal că Negrei nu se afla la volan la momentul accidentului, a primit pedeapsa de un an şi 3 luni, cu amânarea aplicării pedepsei.

”În temeiul art. 396 alin.1 şi 2 Cod Procedura Penală condamnă inculpatul NEGREI BOGDAN ADRIAN, în prezent deţinut în Penitenciarul Gherla, la pedeapsa de 2 ani şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii părăsire a locului accidentului (…) Constată ca inculpatul a comis infracţiunea de părăsire a locului accidentului în stare de recidivă mare postcondamnatorie faţă de condamnarea la pedeapsa de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 911/18.11.2004 a Tribunalului Cluj definitivă prin decizia penală nr. 32/02.02.2005 a Curţii de Apel Cluj. În temeiul art. 61 Cod Penal 1969 cu aplicarea art. 5 Cod Penal revoca beneficiul liberării condiţionate a executării pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 911/18.11.2004 a Tribunalului Cluj definitivă prin decizia penală nr. 32/02.02.2005 a Curţii de Apel Cluj şi contopeşte restul de pedeapsă rămas neexecutat de 778 zile închisoare cu pedeapsa stabilită prin prezenta rezultând pedeapsa parţială de 2 ani şi 2 luni închisoare. Constată ca infracţiunea de părăsire a locului accidentului este concurentă cu infracţiunile pentru care inculpatul a fost condamnat prin sentinţele penale nr. 75/26.03.2010 a Judecătoriei Aleşd definitivă prin neapelare la data de 12.04.2010, nr. 88/ 25.01.2011 a Judecătoriei Oradea definitivă prin nerecurare la data de 15.02.2011 şi nr. 196/23.04.2013 a Curţii de Apel Bucureşti definitivă prin decizia penală nr. 3635/20.11.2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care s-a dispus recunoaşterea pedepsei de 20 de ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 603 Hv/11h din data de 04.08.2011 a Tribunalului pentru cauze penale din Viena definitivă la data de 15.12.2011 prin decizia 130st 134/11x-8/15.12.2011. Dispune descontopirea pedepselor aplicate prin sentinţele penale mai sus menţionate şi repunerea pedepselor stabilite în individualitatea lor, înlăturând sporul de 6 luni închisoare aplicat prin sentinţa penală nr. 75/26.03.2010 a Judecătoriei Aleşd. (…) Contopeşte pedeapsa parţială de 2 ani şi 2 luni închisoare aplicată prin prezenta cu pedepsele repuse în individualitatea lor, rezultând pedeapsa finală de 20 ani închisoare la care aplică sporul obligatoriu de 6 luni, rezultând pedeapsa finală de 20 de ani şi 6 luni închisoare pe care inculpatul o va executa în regim de detenţie”, arată sentinţa de condamnare a interlopului Bogdan Negrei.

 

Poliţistul pe-o mână cu interlopii

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel C. că învinuitul Lupuţ I. L., subinspector de poliţie în cadrul I.P.J. C. – Serviciul Poliţiei Rutiere Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Bogdan Negrei să se sustragă de la răspunderea penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, deoarece a întocmit procesul-verbal din data de 5 martie 2009, cu privire la accidentul rutier din aceeaşi dată, soldat cu vătămarea corporală a părţii vătămate Vârlan Florinel-Constantin, în care a consemnat că autorul accidentului este învinuitul Negrea A., deşi cunoştea că în realitate autorul este inculpatul Bogdan Negrei.

După înregistrarea cauzei la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel C. şi efectuarea unor cercetări suplimentare s-a constatat că învinuitul Lupuţ I. L. a luat la cunoştinţă despre împrejurările producerii evenimentului rutier ca urmare a celor relatate de inculpatul Negrei şi învinuitul Negrea A. Învinuitul Negrea A. a declarat că el este autorul accidentului, ca urmare a presiunilor exercitate asupra sa de inculpatul Bogdan Negrei şi de numitul Lucian Brehar, agent de poliţie în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Cluj.

În fapt, Lucian Brehar l-a convins pe Negrea A. să susţină că el a condus autoturismul implicat în accident şi chiar i-a dictat conţinutul declaraţiilor din faza incipientă a cercetărilor. Atitudinea şi autoritatea lui Brehar conferite de calitatea de agent de poliţie judiciară în cadrul compartimentului însărcinat tocmai cu instrumentarea cauzei respective, au fost de natură să-l determine pe învinuitul Negrea A. să declare că el este autorul accidentului rutier, ceea ce a avut drept consecinţă îngreunarea semnificativă a urmăririi penale în cauză.

În aceste condiţii, au fost extinse cercetările şi a fost începută urmărirea penală şi împotriva învinuitului Brehar, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului.

 

I-a dat foc unei femei pentru 3.000 de euro

Bogdan Negrei a primit 20 de ani de puşcărie pentru tentativă de omor, după ce a stropit cu benzină o prostituată în faţa unei discoteci din Viena. Incendierea a avut loc în mai 2010, în faţa unui club din cartierul „roşu” al capitalei Austriei. Adrian Bogdan Negrei a cerut o taxă de protecţie de 3.000 de euro de la o prostituată română în vârstă de 36 de ani. Femeia a refuzat să plătească, iar „Creţu” l-a pus pe Nico Negrei să-i ardă părul cu o brichetă. Apoi, l-a trimis pe şofer să aducă benzină din maşină, într-un pahar. A aruncat benzina în faţa prostituatei şi i-a dat foc. Conform procurorilor, femeia a ars timp de 30 şi 60 de secunde, până când şi-a aruncat o geacă pe faţă şi s-a trântit pe jos. Prostituata a fost internată în stare gravă la o clinică din Viena şi a stat la terapie intensivă timp de două săptămâni şi jumătate. „Creţu” a fost dat în urmărire generală şi a fost prins de unitatea specială de poliţie Cobra, la o lună de la incident.

Iniţial, procurorii au încadrat fapta la vătămare corporală gravă, însă în urma anchetei au schimbat-o la tentativă de omor. Pentru faptele comise, judecătorii l-au condamnat pe Adrian Bogdan Negrei la pedeapsa maximă, 20 de ani de închisoare. „Este o pedeapsă pe măsura violenţei cu care a acţionat Negrei. Acest tip a acţionat cu o extraordinară brutalitate. Condamnarea trebuie să fie un exemplu pentru alţii, să nu se mai repete astfel de cazuri. Chiar dacă sunt prostituate, nu poţi să-ţi baţi joc de ele cum vrei”, a declarat judecătorul Richard Weber.

„Femeia a fost mutilată şi va rămâne aşa. A spus că a avut sentimentul că îi curge carnea de pe faţă”, a mai spus Weber. Presa din Austria l-a numit pe Bogdan Negrei „Mafiotul roşu”, pentru faptul că a dus la Viena şi în mai multe oraşe austriece sute de românce, pe care le teroriza cu taxe de protecţie. Românul a negat toate acuzaţiile care i se aduc, spunând că este nevinovat şi că pătimeşte doar pentru că s-a aflat la faţa locului în momentul atacului.  „Creţu” a avut de-a face şi cu poliţia din Olanda. În 2009, el a fost arestat în oraşul Alkmaar, pentru că a ameninţat că îi taie mâna unei prostituate care a refuzat să-i plătească taxa de protecţie.


Despăgubiri de 70.000 de lei

”Admite în parte acţiunea civilă promovată în cadrul procesului penal de către persoana vătămată Vârlan Florinel Constantin şi obligă partea responsabilă civilmente la plata către partea civilă a sumei de 70000 lei cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale. Obligă inculpatul Negrei Bogdan Adrian în solidar cu partea responsabilă civilmente la plata către partea civilă Vârlan Florinel Constantin a sumei de 543 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de aceasta. Obligă inculpatul Negrei Bogdan Adrian în solidar cu partea responsabilă civilmente la plata sumei de 2000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, a inculpatului Brehar Lucian Tiberiu la plata sumei de 900 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat şi a inculpatului Cenan Mircea Ioan la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, mai arată soluţia prin care cei trei au fost condamnaţi.

Ştefan Trandafir

LĂSAȚI UN MESAJ