Administrația Președințială a semnat decretul de eliberare din funcție al procurorului DIICOT Cluj, Doru Dobocan. Alături de Dobocan, din justiția clujeană vor mai pleaca judecătoarea Monica Dudaș, de la Tribunalul Comercial Cluj, și procurorul Aristotel Mihail Popa, de la Tribunalul Militar Cluj, care se vor pensiona.

Procurorul Dobocan a fost șef la Direcția Generală de Protecție și Anticorupție – DGPA (fosta SIPA) în perioada 7 aprilie 2005- 30 iunie 2006, când Ministerul Jusțitiei era condus de actualul europarlamentar Monica Macovei. Audiat în calitate de martor, în dosarul ”Arhiva SIPA”, Dobocan susține că era bine cunoscută relația apropiată dintre generalul Ureche și ministrul Stănoiu. După crearea DGPA, procentul (de informații furnizate ministrului Justiției- n.red.) s-a redus la maximum 10%, fiind vorba de infomații privind, de exemplu, achizițiile efectuate pentru sistemul penitenciar etc”.

În momentul în care Macovei l-a ”convocat” pe Dobocan să preia arhiva SIPA, acesta era şeful Secţiei Antidrog din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.Dobocan a fost ultimul șef al SIPA, transformată în 2004 în Direcția Generală de Protecție și Anticorupție. Scopul său era cel de a desființa arhiva SIPA, prin distrugere. După mandatul respectiv, Dobocan a ajuns la DIICOT Cluj, de unde astăzi cere să se pensioneze. 

Dobocan a mai fost şef de secţie la Parchetul General, unde împreună cu un alt procuror clujean celebru, Ovidiu Buduşan, în timpul Convenţiei Democrate a regimului Constantinescu, a instrumentat dosare grele de corupţie, „Fascinanta Românie” în care erau vizaţi Iliescu, Năstase şi Hrebenciuc şi „Bancorex”, Răzvan Temeşan. Ultimii ani din carieră și i-a petrecut ca fiind procuror de sală, la instanțele de judecată din Cluj-Napoca.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.