Administratorii Sălii Polivalente Cluj au prezentat propunerea de rectificare bugetară celor din Consiliul Local pentru a încheia anul fără datorii. Potrivit raportului semnat de Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente, unele capitole din propunerea bugetară au fost depășite din cauza unor cheltuieli suplimentare apărute. De asemenea, mandatul acestuia va fi disputat în Adunarea Generală a Asociaților.

 

Surse din cadrul Consiliului Local Cluj-Napoca susțin că se pregătesc de schimbarea lui Ionuț Rusu din funcția de director al Sălii Polivalente pe motiv că acesta nu a dat dovadă de transparență publică și a refuzat de mai multe ori să se prezinte în ședințele CL pentru a-și susține rapoartele trimestriale.

La ședința ordinară din 20 decembrie, Rusu este așteptat pentru a le vorbi aleșilor locali despre capitolele financiare din bugetul alocat de municipalitate Sălii Polivalente, pe care l-a depășit.

În următoarea zi după ședință, consilierii vor avea un reprezentant la ședința AGA ce va avea în vedere schimbarea directorului interimar Ionuț Rusu.

 

La venituri stau bine

Dacă la începutul acestui an, Sala Polivalentă aprecia că va realiza venituri de 1,2 milioane de lei, în raportul prezentat la final, aceștia susțin că vor atinge pragul de 2,3 milioane. În mare parte, acești bani se datorează din veniturile pentru închirierea sălii principale la diferite evenimente precum Festivalul Untold, Fed Cup sau ale concerte, dar și din activitățile sportive ce s-au organizat regulat atât în sala mare cât și în celelalte de dimensiuni mai mici.

La buget, Sala Polivalentă SA a obținut venituri și din chirii pe spații publicitare sau comerciale. Însă aici, premonițiile de la început de an nu au reflectat realitatea. La acest capitol se estimează diminuarea acestor venituri de la valoarea inițială de 413.000 lei până la 297.000, deoarece spațiul destinat restaurantului a început să producă bani la bugetul administratorului sălii, doar în cea de-a doua parte a restaurantului.

 

Cheltuieli depășite din cauza facturilor

În ceea ce privesc cheltuielile la utilități generate de consumul Sălii Polivalente, Primăria Cluj-Napoca este cea care, în calitate de acționar majoritar le achită. Ulterior, administrația locală le re-facturează societății ce administrează bugetul. La capitolul Cheltuieli privind stocurile sunt incluse cheltuielile cu materiale consumabile, energia electrică, gazele naturale și apa canal.

Însă, în raport directorul susține că s-a înregistrat o creștere a numărului de evenimente organizate în Sala Polivalentă, motiv pentru care suma inițial alocată pentru acest capitol, 831.000 lei a fost insuficientă. Aici, Ionuț Rusu cere suplimentarea cu încă 200.000 de lei din bugetul local pentru a putea deconta toate facturile achitate de municipalitate.

sala polivalenta cluj 2

Polivalenta nu are director

În iulie 2015, subit, Constantin Răduță, omul care a fost desemnat inițial pentru poziția de Director al Sălii Polivalente Cluj a demisionat. În declarațiile date de acesta, se menționa  că s-ar retrage din pricina vârstei înaintate și în special faptul că Ionuț Rusu, un ”puișor” de partid din fostul PDL, ar fi mai mult decât capabil să-i ia locul.

Drept urmare, Rusu a fost investit de către Consiliul de Administrație ca director interimar, cu promisiunea că la următoarea ședință se va stabili o dată pentru organizarea unui concurs ce viza acest post vacantat de Răduță.

După un an și șase luni de la acestea, Ionuț Rusu este în continuare director interimar, iar Consiliul de Administrație al Sălii Polivalente, deși s-a întrunit regulat, nu a demarat procedurile necesare pentru definitivarea pe post al unui candidat ce ar fi trebuit să obțină un punctaj maxim la concursul organizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.