Potrivit declarațiilor șefului ISU Cluj,Ion Moldovan, ‘suntem într-o situație dificilă în ceea ce privește ambulanțele SMURD, stăm foarte prost la acest capitol. Există posibilitatea de a nu ne putea îndeplini toate misiunile, dacă nu vom primi ambulanțe în acest an, nu știu cum ne vom descurca pe partea de intervenții medicale de prim ajutor. Avem o singură ambulanță care are sub cinci ani de viață, în condițiile în care orice ambulanță are o durată medie de funcționare de 5-6 ani, apoi intră într-o uzură fizică și morală. Dacă depășește șase ani, nu este una pe care să te poți baza sută la sută. Avem și o ambulanță cu o vechime de peste zece ani. Le reparăm pe cele vechi, încercăm să asigurăm continuitatea în intervenție, dar este foarte greu. Este o problemă care ne macină zilnic, dacă ambulanțele cad, rămânem descoperiți în zone izolate din județ, cum ar fi Băișoara, Aghireșu, Mociu’, a declarat ieri, într-o conferință de presă, șeful ISU Cluj, Ion Moldovan.

La rândul său, medicul șef al UPU-SMURD Cluj, Adela Golea, a spus, în aceeași conferință de presă, că ar trebui să existe și o rezervă de mașini de 25-50% pentru a se putea interveni în condiții optime.

‘Avem și ambulanțe la care, practic, s-au schimbat cam toate piesele, iar problema care apare este cea privind siguranța lor în intervenție, a siguranței echipajului, pentru că, în momentul în care se înlocuiesc foarte multe subansamble, nici cei care le repară nu mai oferă garanții. Cu cât se uzează mai mult, apare și problema ajungerii la intervenție, pentru că merg mai greu, nu prind viteza care trebuie’, a mai spus Adela Golea.

SMURD Cluj dispune de patru ambulanțe de terapie intensivă, 12 de prim ajutor, o mașină de terapie intensivă pentru nou-născuți, care deservește opt județe. De asemenea, are și două mașini pentru victime multiple, care sunt folosite și de județele învecinate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.