Judecătoarea Dana Gîrbovan, mesaj devastator pentru DNA

547

Preşedintele UNJR susţine, într-o postare pe Facebook, că Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie este necesară tocmai pentru a împiedica existenţa unor cazuri precum cel al judecătoarei Gabriela Bârsan, găsită nevinovată după mai mulţi ani în care a fost suspendată din magistratură.

 

”Am citit azi comunicatul Secției pentru judecători a CSM și m-am bucurat că, pentru prima dată, asumându-și rolul de garant al independenței judecătorilor și al instanțelor, Secția a denunțat public practică abuzivă a DNA din dosarul Bîrsan de a cerceta judecători pentru hotărârile pe care le pronunță.

Pregătisem o postare în această seară în care arătam că acest caz nu este izolat, doarece au fost și alte cauze în care judecători au fost cercetați, suspendați din funcții, în dosare cu grave neregularități și abuzuri constatate prin hotărâri definitve.

Sunt și în prezent dosare deschise în care judecători sunt anchetați și chemați la DNA pentru a da explicații exact pe modul în care își instrumentează dosarele.

Explicam în postare, o dată în plus, de ce în acest moment este necesară crearea „Secției de investigare a infracțiunilor din justiție”, tocmai pentru a proteja judecătorii de astfel de practici specifice procuraturii comuniste.

Am scris tehnic, argumentat, cu exemple.

În timp ce-mi reciteam postarea înainte de publicare am ascultat-o pe doamna judecător Gabriela Bârsan și m-am oprit.

Am ascultat-o vorbind cu demnitatea unui om puternic, nefrant și neîndoit, despre anii în care a fost suspendată din funcție și umilințele la care ea și familia dânsei au fost supuși în această perioada.

Am ascultat-o și mi-am dat seama că orice aș spune tehnic ar fi fost steril și nepotrivit acum, deoarece atunci când trebuia să vorbim, am tăcut.

Doamna Bîrsan a spus că se va mai întoarce la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a mai intra încă o dată intr-o ședința de judecată, după care va ieși cu capul sus din profesie.

În timp ce dansa iese cu capul sus, noi, cei rămași, nu putem decât sta cu capul plecat, atât din respect, cât și de rușine.

Să tăcem, cu capul plecat, și să facem un efort să gândim. Să ne gândim la momentele în care trebuia să vorbim și am tăcut. Să ne gândim ce putem face acum să ne redobândim și noi demnitatea pierdută în demagogie, vorbe goale, ipocrizie și lașitate”, a scris pe pagina sa de Facebook, Dana Gîrbovan.

2 COMENTARII

  1. Dupa razboi multi viteji se arata.
    Toti judecatori au stiu ce se intampla. Asa ca nu au nici o scuza.
    Toti au tacut ca au avut de profitat.

LĂSAȚI UN MESAJ