Medicul cardiolog Mircea Zăgrean a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Iniţial, Tribunalul Maramureş a dat o sentinţă în 30 martie 2017,  prin care îl condamna la cinci ani de închisoare şi doi ani de interzicere a unor drepturi, fiind condamnat pentru mai multe infracţiuni precum primirea de foloase necuvenite, ori complicitate la fals în înscrisuri materiale.

Sentinţa nu a fost definitivă, iar medicul a făcut apel, astfel că în 10 octombrie a venit sentinţa de la Curtea e Apel Cluj, care a rămas definitivă.

Prin această din urmă sentinţă, pedeapsa lui este redusă la trei ani de închisoare cu executare şi doi ani de interzicere a unor drepturi pentru luare de mită, dar se prescriu alte acuzaţii.

„Admite apelul declarat de inculpatul Z. V. M. împotriva sentinţei penale (…) a Tribunalului Maramureş pe care o desfiinţează în latură penală sub aspectul intervenirii prescripţiei răspunderii penale şi a cuantumului pedepsei principale aplicate inculpatului şi, pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite: (…) încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului (…) cu privire la săvârşirea infracţiunii de primire de foloase necuvenite (…) şi a infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale (…), ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale (…). Reduce cuantumul pedepsei de 4 ani închisoare aplicate inculpatului pentru infracţiunea de luare de mită (…) la 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) (inclusiv dreptul de a exercita profesia de medic, n.r.). Reduce cuantumul pedepsei de 5 ani închisoare aplicate inculpatului (…) pentru infracţiunea de complicitate la infracţiunea de înşelăciune (…) la 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…), contopeşte pedepsele urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare în regim de detenţie şi interzicerea pe o perioadă de 2 ani a drepturilor (…) ca pedeapsă complementară. (…) Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în sentinţa care a rămas definitivă şi publicată în şedinţa din 10 octombrie 2017. Medicul a făcut cerere de întrerupere a pedepsei, iar instanţa clujeană a trimis dosarul către Tribunalul Maramureş.

4 COMENTARII

  1. Ce justiție mai avem.. pentru fapte mult mai grave, adevărate crime, se dau pedepse cu suspendare, iar un medic care nu poate trăi pe salariul mizerabil este trimis în pușcărie. Dacă cinstiții judecători vor ajunge să aibă nevoie acută de un cardiolog, credeți că vor pregeta șă îi dea plicul?
    Ne mai mirăm că pleacă văzînd cu ochii după facultate.

  2. Numai unu?????? Daca s-ar pune procurorii pe doctori, in cateva luni am ramane cu jumatate din totalul de medici. S-au intors medici din strainatate, pentru ca acolo nu exista plic, ei 5-7000 euro dar se impoziteaza tot si ramai cu jumatate. Acolo pacientul si bunastarea lui e principalul obiectiv, aici doctorii sun zeii si se poarta ca atare!
    Este o lege care se aplica cu succes in tari civilizate. Ai facut scoala la buget, fara taxa, sustinut de stat? 5 ani (sa zicem) dupa ce termini facultatea esti obligat prin contract sa lucrezi in tara. Vrei sa pleci afara dupa terminarea facultatii? Platesti taxa de scolarizare pentru totii anii de studiu. Dar noi doar sa ne plangem stim, vai, vai ne pleaca medicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.