Judecătorii clujeni au fost blânzi cu un prof’ de sport care bătea elevii. Bătăușul a recidivat!

209

Magistrații clujeni de la Curtea de Apel Cluj au decis să dea o sentință o blândă unui profesor de sport care își bătea elevii. La scurt timp, profesorul a recidivat și a început să lovească elevii din nou.

Este vorba de profesorul  Vasile Maternik de la o școală din Bistrița Năsăud, care acum este acuzat de o fetiță de 13 ani de violență. În 2012, profesorul a fost dat afară din învăţământ pentru incidente similare, însă a câştigat procesul şi a fost reîncadrat.

„Domnul profesor a mai fost sancţionat prin desfacerea contactul individual de muncă şi a atacat această decizie în instanţă. Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dat câştig de cauză şcolii, însă Curtea de Apel de la Cluj a schimbat această hotărâre şi a decis sancţionarea cu 15 la sută a profesorului. Monitorizăm această situaţie, discutăm cu cei din şcoală, dar fiind aceste antecedente vrem să fim foarte atenţi şi şcoala trebuie să fie foarte riguroasă pentru a lua măsurile care se impun”, a afirmat Deak Zoltan, inspectorul şcolar general adjunct.

Potrivit mediafax.ro. poliţiştii au început o anchetă în acest caz, profesorul de sport fiind cercetat pentru purtare abuzivă.

„Poliţiştii au fost sesizaţi, la data de 14 februarie, cu privire la faptul că o fetiţă de 13 ani din localitatea Şanţ ar fi fost agresată fizic de către un bărbat de 46 de ani din Rodna. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, ag, princ. Crina Sîrb.

Profesorul de sport, Vasile Maternik, a fost acuzat în 2011 că a lovit copil căruia i-a fisurat timpanul, la acea vreme fiind sancţionat cu o penalizare de 15 la sută din salariu, iar în 2012 a fost dat afară din învăţământ după ce ar fi lovit alţi doi copii care l-ar fi atins cu mingea, în timpul orei de sport.

În 2016, părinţii altor doi elevi au depus o plângere penală pe numele bărbatului, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, care însă a decis, în urmă cu o lună, să renunţe la urmărirea penală în cazul profesorului acuzat de infracţiuni de lovire sau alte violenţe.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ