Hackerul clujean IceMan, cunoscut pentru că a spart serverele NASA, a fost condamnat de judecătorul Cristi Danileț la o pedeapsă de șapte ani pentru că a spart contul bancar al procurorului Ioana Teodora Damaschin, de unde a furat 650 de lei, bani cu care și-a cumpărat un televizor.

”I. Condamna pe inculpatul Butyka Robert pentru savârsirea urmatoarelor infracttiuni:

– 2 ani închisoare pentru comiterea infractiunii de fals informativ prevazuta de art. 325 C.pen cu retinerea art. 41. alin. 1 C.pen;

– 3 ani închisoare pentru comiterea infractiunii de operatiuni financiare în mod fraudulos prevazuta de art. 250 alin. 1 si alin. 2 C.pen cu aplicarea art. 35 alin. a Cpen în interpretarea CCR data prin decizia 368/2017 (doua acte materiale) si cu retinerea art. 41. alin. 1 C.pen, prin schimbarea încadrarii juridice dintr-o infractiune consumata de operatiuni financiare în mod fraudulos si una în stare de tentativa de opera’iuni financiare în mod fraudulos;

– 1 an închisoare pentru comiterea infracțiunii de înșelaciune prevazuta de art. 325 C.pen cu aplicarea art. 35 alin. a Cpen în interpretarea CCR data prin decizia 368/2017 (doua acte materiale) si cu retinerea art. 41. alin. 1 C.pen, cu reținerea art. 41. alin. 1 C.pen, prin schimbarea încadrarii juridice dintr-o infracțiune consumata de înșelaciune si una în stare de tentativa de înșelaciune.

Conform art. 38, 39 C.pen constata savârsirea infractiunilor mentionate mai sus în stare de concurs, astfel încât aplica inculpatului pedeapsa cea mai mare de 3 ani la care se adauga un spor de un an închisoare, astfel încât inculpatul va executa pedeapsa rezultanta de 4 ani închisoare cu executare.

Constata ca infractiunile din prezenta cauza au fost comise în termenul de încercare al pedepsei de 3 ani cu suspendare sub supraveghere aplicata prin sentinta penala nr. 34/2012 definitiva prin decizia penala nr. 1224/R/2012 a Curtii de Apel Cluj, astfel ca potrivit art 96 C.pen revoca suspendarea ?i dispune executarea pedepsei anterioare de 3 ani alaturi de pedeapsa din prezenta cauza de 4 ani închisoare astfel încât în final va executa pedeapsa rezultanta de 7 ani închisoare în regim de detentie.

Deduce din pedeapsa rezultanta detentia preventiva din perioada 16.11.2011-17.01.2012 ?i cea din perioada 14.04.2016 – 15.04.2016.

II. Condamna pe inculpatul Dumitrache Ovidiu., pentru savârsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de efectuare de operatiuni financiare în mod fraudulos prevazuta de art. 48 raportat la art. 250 alin. 1 si alin. 2 C.pen la pedeapsa de 2 ani închisoare.

În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe termenul de supraveghere de 3 ani, stabilit conform dispozitiilor art. 92 C. pen.

În baza art. 65 alin. 1 din Codul penal interzice inculpatului drepturile prevazute de art. 66 alin. (1) lit. a) ?i lit. b) C.pen ca pedeapsa accesorie care se va executa în caz de revocare a suspendarii executarii pedepsei principale.

În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obliga inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Cluj la datele fixate de acesta;

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunte, în prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

În baza art. 93 alin. (3) C. pen, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata în folosul comunitatii în cadrul Primariei mun. Cluj-Napoca pe o perioada de 80 de zile lucratoare”, arată soluția pe scurt dată de judecătorul Danileț.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.