Jumătate dintre studenții din Australia sunt hărțuiți sexual

111

Mai bine de jumătate dintre studenții din Australia au fost hărțuiți sexual cel puțin o dată, în 2016, notează BBC, citat de digi24.ro.

Comisia Drepturilor Omului din Australia a descoperit, de asemenea, că fetele sunt mai predispuse la astfel de agresiuni.

Hărțuirile sexuale din campusurile universitare fac subiectului unuia dintre cele mai mari studii efectuate în Australia.

Este greu de înțeles că hărțuirea sexuală face parte din experiența academică și socială a studenților”, a declarat Kate Jenkins, membră a comisiei Drepturilor Omului.

Din păcate, are un impact devastator asupra vieților tinerilor, afectându-le sănătatea, studiile și viitoarele cariere”, a adăugat Kate Jenkins.

Studiul a vizat 39 de universități din care 31.000 de studenți au fost victimele abuzului sexual.

Agresiunea sexuală a fost definită ca „atunci când o persoană este forțată, constrânsă sau păcălită să ia parte la acte sexuale împotriva dorinței sau consimțământului său, incluzând atunci când și-au retras consimțământul”.

Una din cinci persoane hărțuite sexual spun că s-a întâmplat la universitate sau la un eveniment social”, adaugă Kate Jenkins.

Studiul a scos la iveală că 51% dintre victimele violurilor îi cunoșteau pe autorii agresiunilor și că studenții bisexuali aveau cele mai multe șanse să devină victime.

Vice-cancelarul universității din Queensland, Peter Hoj, a spus că statistica este îngrijorătoare. „Nu e loc pentru astfel de comportament inacceptabil la universitate sau oriunde în societate”, a declarat acesta.

Autorii raportului a făcut apel la universități să ia măsuri pentru a opri acest fenomen.

LĂSAȚI UN MESAJ