Jurnalistul clujean Gelu Radu, care in prezent locuieste in Germania, a tiparit  volumu l”Cartea de bucate ardelenești și nu numa'”. Volumul prezinta retete scrise in stilul ardelenesc de Gelu Radu și de soția sa, Corina Radu. ”Zamă de homar”, ”pesto de leurdă” sau ”răcituri ardelenești de porc” sunt doar câteva din rețele care vor apărea în carte, alături de prețul ingredientelor și de timpul necesar preparării. Fiecare rețetă este tradusă și în engleză. Cartea a apărut la editura Colorama.

”Săptămâna viitoare voi veni în România și voi face lansarea cărții”, a declarat pe scurt pentru gazetadecluj.ro Gelu Radu, co-autor al cărții de bucate.

Gelu Radu mai deține un blog culinar, geluradu.com, unde publica de asemenea rețete scrise într-un stil specific: sarmale ardelesti, caș pane sau briose cu portocale.

„Caşu’ pane îi o reţetă forte întâlnită în Ardeal, da’ şi în România sau Bulgaria. Tradiţional se face cu caş de oie, de-ăla adevărat, luat direct de la ciobani de la stână. Io cum n-am aşe ceva aci, în Germania, am testat tri tipuri de caş, de consistenţă diferită: Leerdammer (caş mai tare, olandez), Camembert (mai mole, franţuzăsc) şi brânză forte mole de capră. Tăte or ieşit fenomenale!”, scrie Gelu Radu în introducerea rețetei de caș pane.

cas pane briose cu portocale sarmale ardelenestiFotografii: Geluradu.com, facebook.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.