Klaus Iohannis a fost amendat pentru folosirea cuvântului ”penali”

53

Președintele Klaus Iohannis a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 2000 de lei pentru depășirea limitei libertății de exprimare. Măsura a avut în vedere folosirea termenului de „penali” de către șeful statului.

În 19 februarie redacţia Lumea Justiţiei l-a reclamat la CNCD pe Klaus Iohannis pentru declarațiile făcute. „Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea acestei direcții. Această încercare este una jalnică și neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteti, dar îmi face plăcere să o repet.

După părerea mea, DNA și conducerea fac o treabă foarte bună, iar această încercare de atac din partea unor penali e de natură să-mi confirme că DNA face o treabă bună.” “Nu mă vad chemat să mediez între DNA și persoane inculpate” “Asta cu penalii am explicat-o de suficiente ori. Nu revin” , a declarat președintele la începutul lunii februarie. El a refuzat să explice jurnalistilor ce înțelege prin termen de “penal”.Imediat după ce a aflat decizia CNCD, președintele a spus că este una politică și că o va contesta în instanță.

În cazul şefei DNA, Laura Codruța Kovesi, CNCD a respins plângerea pentru exprimarea “festivalul inculpaţilor”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ