Kovesi, întrebată la Bruxelles de vizita în sufrageria lui Oprea. Ce a răspuns șefa DNA

388

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a întrebat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dacă s-a aflat în noaptea alegerilor din 2009, în sufrageria lui Gabriel Oprea. 

Pleșoianu a profitat de prezența sa la dezbaterea organizată de Parlamentul European, pe tema anticorupției, pentru a-i adresa șefei DNA întrebarea care a tot fost ocolită în interviurile de până acum.

”Ca procuror general al României în 2009, ce ați căutat, ce ați făcut în seara alegerilor prezidențiale acasă la un om politic, alături de alți oameni politici și alături de șefii SRI. Și, de asemenea, de ce în 2014 ați mințit poporul român când ați spus că dumneavoastră niciodată nu v-ați întâlnit cu un politician în timpul liber?”, a întrebat deputatul Liviu Pleșoianu, potrivit antena3.ro.

Răspunsul Laurei Codruța Kovesi a fost: „În România, procurorii sunt independenți și în tot ceea ce am făcut am respectat legea și codul deontologic”.

Însă deputatul Liviu Pleșoianu nu a ratat ocazia de a-i întreba pe ceilalți oficiali europeni cum văd ei situația în care s-a aflat Laura Codruța Kovesi, în 2009, în noaptea alegerilor prezidențiale.

”Dacă în spațiul public s-ar afla că procurorul general al țării dvs., în seara alegerilor prezidențiale, s-a deplasat acasă la un om politic care avea să devină ministru în câteva zile, într-un loc unde mai erau și alți politicieni, consultanți politici și primii doi oameni din serviciul secret. Toți, fie numiți de președintele care candida pentru un nou mandat, fie politicieni aflați în tabăra acestuia. Acel procuror general despre care ați afla acea informație, s-ar mai afla în funcție? Societatea civilă din țara dvs. i-ar cere să demisioneze?”, a întrebat Liviu Pleșoianu, la Bruxelles.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ