La Padrona- femeia considerată creierul din spatele „resurecției” mafiei siciliene a fost arestată

305

Creierul din spatele „resurecției” mafiei siciliene este o femeie pe nume Mariangela Di Trapani, în vârstă de 49 de ani, ce este considerată  „La Padrona”, după cum îi spun ceilalți capi ai mafiei. Femeia a fost arestată recent, fiind acuzată de coordonarea afacerilor ilegale ale familiei Resuttana, unul dintre cele mai puternice clanuri Cosa Nostra.

Afacerile pe care Di Trapani le conducea faceau parte, de fapt, dintr-o tentativă de reorganizare a mafiei din Sicilia, potrivit colonelului carabinier Antonio Di Stasio, scrie The Guardian.

Poliția a precizat că Mariangela Di Trapani a fost piesa de legătură dintre șefii mafiei din închisoare și cei aflați încă în libertate, fiind însărcinată să mențină colaborarea între clanuri pentru a relansa Cosa Nostra, slăbită după arestările din ultimii ani și după moartea șefului suprem al mafiei siciliene – Toto Riina.

Numărul femeilor care conduc clanurile mafiote siciliene a crescut în ultima vreme. Li se spune „șefi în fuste” și ocupă „tronurile” unor zone puternice de contrabandă cu droguri, precum Napoli, Reggio Calabria și Palermo, mai notează cotidianul britanic.

„Se comportă ca un bărbat”, a spus un mafiot sicilian într-o convorbire telefonică interceptată de carabinieri.

Potrivit anchetatorilor, Mariangela Di Trapani a jucat un rol-cheie în extorcarea antreprenorilor din Sicilia.

Soțul ei, Salvino Madonia, a fost condamnată la închisoare pe viață pentru uciderea unui om de afaceri în 1991, potrivit Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ