Lansare de carte LIBRIS EDITORIAL la MUZEUL DE ARTĂ CLUJ-NAPOCA

59

TVR CLUJ și LIBRIS EDITORIALorganizează luni, 3 iulie, ora 18.00, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca evenimentul de lansare a cărții:“Auschwitz 70 de ani.Alive TvrCluj”.

Volumul inaugurează seria proiectelor TVR Cluj reunite sub denumirea “TVR de colecție” care-și propune să aducă Arhiva de Aur pe rafturile bibliotecilor.

Cărțile incluse în acest demers vor transpune în plan editorial materialele video realizate de TVR.

DESCRIEREA CĂRȚII

“Volumul A Live Tvr Cluj – Auschwitz 70 de ani, reunește, înpaginile sale, transcrierea mărturiilor a șase supraviețuitori ai Holocaustului, intervievați de Thea Haimovitz, precum și a dialogurilor moderate de Sebesi Karen, realizate chiar în imediata apropiere a barăcilor de la Auschwitz și transmise în direct. Nu în ultimul rând, trebuie amintiți și cei care au elaborat întregul concept jurnalistic și au coordonat acest proiect media, unic în istoria TVR: Emilia Avram și Adrian Rozenberg, producătorii programului, precum și Mihaiela Ilea și Cristina Berceanu, coordonatorii transmisiilor din Studioul TVR Cluj”.

Romeo Couți, jurnalist TV senior este coordonatorul întregului proiect “Mărturii din infernul Holocaustului”

„Volumul de față reunește materialele unei inițiative în premieră în România. Ea a fost asumată de directorul Romeo Couți și colaboratorii săi de la Televiziunea Română – Studioul Teritorial Cluj, și constă în a transmite, cu asistență cât se poate de calificată, celebrarea a 70 de ani de la eliberarea, de către trupele sovietice, în cadrul acțiunilor aliaților din Cel de Al Doilea Război Mondial, a celui mai sinistru dintre lagărele de exterminare organizate de naziști în Europa Centrală și Răsăriteană. În cuprinsul volumului cititorul găsește atât mărturii ale unor supraviețuitori, cât și transmisiunile efective realizate de la Oswiecin – Auschwitz,inclusiv de la ceremoniile oficiale ale celebrării internaționale.”, Prof. dr. Andrei Marga

Invitați la eveniment:

Prof. univ. dr. Andrei Marga, diplomat, filosof

Prof. univ. dr. Ladislau Gyemant, istoric

Prof. univ. dr. Carol Iancu, istoric

Lector univ.dr. Raluca Moldovan, Facultatea de StudiiEuropene, UBB Cluj

Conf. univ.dr. Tibori Szabo Zoltan, Facultatea de Științe Politice și Administrative și ale Comunicării, UBB Cluj

Lucian Nastasă-Kovacs, director Muzeul de ArtăCluj

Romeo Couți, jurnalist TVR Cluj, coordonatorulvolumului

Virgil Oniţă, administrator Grupul de FirmeLibris

 

Moderatori:

TheaHaimovitz, TVR Cluj

Sebesi Karen, TVR Cluj

 


Volumul este disponibil pe librăria online Libris.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ