Lansare de bombe lângă granița cu Coreea de Nord

290

Armata sud-coreeană a lansat opt bombe lângă graniţa sa cu Coreea de Nord

Într-un spectacol de forţă, ca urmare a ultimului test cu rachetă desfășurat de Phenian, armata sud-coreeană a lansat 8 bombe.

Preşedintele Moon Jae-in a ordonat ca atacul să se desfăşoare în estul ţării, reprezentând raza de acţiune a celor patru aeronave de luptă, bombardiere F-15k, pentru “a confirma capacitatea de represalii a Coreei de Sud” , în cazului unui atac din partea Coreei de Nord, relatează The Independent.

O bombă cu cădere liberă de tipul MK-84 cântăreşte aproximativ o tonă, şi poate penetra 11 metri de sol şi aproximativ 3 metri şi jumătate de beton. Cele 8 bombe şi-ar fi atins ţinta şi-ar fi aterizat pe teritoriul Coreei de Sud.

Oficialii guvernamentali sud-coreeni au vrut să demonstreze abilitatea Seulului de a îşi distruge adversarul teritorial în cazul unei ostilităţi venite din partea Coreei de Nord.

Testul în care a fost lansată o rachetă balistică cu rază intermediară, care a zburat deasupra insulei japoneze Hokkaido, a fost condamnat de Tokio, fiind catalogat drept o “acţiune serioasă, fără precedent şi o ameninţare serioasă” la adresa regiunii.

“O să facem efortul suprem pentru a apăra viaţa oamenilor”, a declarat prim-ministrul japonez Shinzo Abe.

LĂSAȚI UN MESAJ