Lazar Septimiu si fiul sau Bogdan raman la Penitenciarul Gherla/ EXCLUSIV

1203

Tribunalul Cluj a decis ca cei doi suspecti de efectuarea unor operatiuni cu droguri ce apara in dosarul lui Alexandru Uioreanu sa ramana in arest la Penitenciarul Gherla. Mai exact, instanta a decis miercuri, 4 ianuarie ca incarcerarea acestora la Penitenciarul Gherla este o masura necesara.

Iata solutia pe scurt:

În baza art. 348, rap. la art. 207 alin. 4 ?i 6 C.pr.pen., constată legalitatea si temeinicia măsurii arestării preventive luată fată de inculpatii Lazar Bogdan si Lazar Septimiu Calin, ambii în prezent arestati preventiv în Penitenciarul Gherla, măsură pe care o mentine începând cu data de astăzi, 04.01.2017, respingând cererile de revocare si respectiv de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu cea a controlului judiciar.În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia.Cu drept de contesta?ie în termen de 48 de ore de la comunicare.Pronuntată în sedinta camerei de consiliu de la data de 04.01.2017.


La data de 12.07.2016 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului LAZĂR BOGDAN GEORGE, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și măsura preventivă a controlului judiciar față de inculpata RĂCEAN IOANA MARIA, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că la începutul anului 2016 inculpatul Lazăr Bogdan George a procurat semințe de cannabis iar ulterior înființat o cultură specifică de cannabis la o locație de pe raza municipiului Bușteni, jud. Prahova, în vederea vânzării ulterioare către persoane consumatoare.

Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la data de 12.07.2016 au fost ridicate elementele unei instalații indoor de cultivare a cannabisului, precum și aproximativ 3 kilograme de cannabis.

La data de 13.07.2016 Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a inculpatului Lazăr Bogdan George pentru o perioadă de 30 de zile.

Reamintim ca Septimiu Calin Lazar si fiul sau, Bogdan apar in dosarul lui Alexandru Uioreanu ca furnizori de droguri pentru anumite petreceri organizate in apropierea Cluj-Napocai.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ