Lichidatorul i-a făcut plângere penală imobiliarului Micle, dar judecătorii au respins-o

440

Judecătorii clujeni au respins plângerea penală formulată de DDG Insolvency IPURL împotriva clujeanului Daniel Micle, primul afacerist din imobiliare care a intrat în faliment ca persoană fizică.

 

”În temeiul articolului 341, aliniatul 6, litera a din Codul de procedură penală, respinge ca inadmisibilă plângerea formulată de către contestatoarea DDG INSOLVENCY IPURL, în calitate de lichidator judiciar al debitorului MICLE DANIEL-IOAN. Menţine Ordonanţa nr.63/II/2/2017 din 29.03.2017 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca prin care s-a respins plângerea formulată de către contestatoare împotriva soluţiei procurorului din Ordonanţa nr.2871/P/2016 din 02.02.2017 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca prin care s-a dispus clasarea cauzei privind pe numitul Micle Daniel Ioan, cu domiciliul în sub aspectul infracţiunii de abuz de încredere în frauda creditorilor prevăzută de art.239, alin.1 din Codul penal. În temeiul articolului 275, aliniatul 5 raportat la aliniatul 2 din Codul de procedură penală, obligă contestatoarea să plătească suma de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă”, arată soluția pe scurt a instanței.

În anul 2012, judecătorii clujeni au decis ca afaceristul imobiliar Dan Ionel Micle să devină prima persoană fizică din România asupra căruia s-a decis intrarea în faliment. Acest lucru s-a făcut pentru a da posibilitatea clienţilor păgubiţi să îşi recupereze banii plătiţi pentru locuinţele pe care nu le-au mai primit. Însă, 17 clienţi de-a lui Micle i-au făcut o plângere penală pentru înşelăciune. Însă, procurorii au emis rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale, verdict pe care l-au menţinut şi judecătorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ