Locotenentul Alexandru Gheorghe, care şi-a făcut apariţia în uniformă, la începutul anului 2012, în Piaţa Universităţii, cu declaraţii de susţinere la adresa unor protestatari, şi care a fost ulterior trecut în rezervă, a fost reangajat, de luni, după ce a câştigat procesul intentat MApN.

Locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat, luni, 4 august, că, în urma procesului pe care l-a intentat Ministerului Apărării Naţionale, instanţa a decis să fie reangajat pe vechea sa funcţie, în acelaşi post de unde a fost exclus în 2012. “

Am fost reangajat pe vechea mea funcţie, la Câmpia Turzii, aşa cum a dispus instanţa de judecată. Nu mai vreau să fac niciun fel de comentariu public, voi face ceea ce mi se va ordona să fac. Pot să spun că totul este în regulă”, a spus Alexandru Gheorghe, citat de Mediafax.

Acesta a postat, în urmă cu câteva zile, pe o reţea de socializare, ordinul MApN prin care i se aducea la cunoştinţă că a fost reangajat în armată.

„«Domnule locotenent Alexandru, începând cu data de 01.08.2014 sunteţi rechemat în activitate pe funcţia pe care aţi ocupat-o la data trecerii în rezervă». Aceeaşi senzaţie cu vestea acceptării în Academia Militară în 2004”, a scris locotenentul Alexandru Gheorghe pe Facebook.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în iulie, printr-o sentinţă definitivă, reintegrarea lui Alexandru Gheorghe în rândul cadrelor active ale Ministerului Apărării Naţionale, care este obligat să-i plătească locotenentului salariile începând cu data trecerii în rezervă şi până la reintegrarea efectivă.

Alexandru Gheorghe a stârnit un val de dezbateri în toată ţara după ce a luat parte, în uniformă militară, la protestele din Piaţa Universităţii, din iarna anului 2012. Ulterior, locotenentul protestatar a fost exclus din Armată.

Faptele pentru care locotenentul Gheorghe Alexandru a fost găsit vinovat de către Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană au fost: participarea la mitingul din Piaţa Universităţii, Bucureşti, purtarea uniformei militare pe timpul participării la proteste, neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei şi acordarea de interviuri şi declaraţii reprezentanţilor mass-mediei civile, fără a păstra echidistanţa politică a armatei şi fără aprobarea comandantului unităţii. Alexandru Gheorghe a contestat decizia în instanţă şi a pierdut în primă instanţă procesul, la Curtea de Apel Bucureşti. Locotenentul a făcut recurs şi, la mai bine de doi ani de la momentul excluderii din armată, a câştigat procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În luna iunie 2012, locotenentul s-a înscris în cursa pentru Primăria Municipiului Sibiu din partea Partidului Naţional Democrat Creştin, însă a obţinut doar 371 de voturi din cele 67.954 valabil exprimate în municipiul Sibiu, având un procent de 0,54 la sută din voturile exprimate. Cu acest rezultat, locotenentul s-a clasat pe penultimul loc în bătălia electorală de la Sibiu, fiind al nouălea din cei 10 candidaţi în funcţie de numărul de voturi primite.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.