Lovită de un rom de la Pata-Rât, drept răzbunare. Fata se plânsese mamei sale că respectivul îi bate fratele!

225

Romii din Pata-Rât reprezintă tot mai mult un pericol pentru clujeni, în zona străzii Aurel Vlaicu, a fostei I.R.A. dar şi în autobuzele CTP de pe traseul Centru-Someşeni. Gazeta de Cluj v-a prezentat de-a lungul timpului diverse cazuri în care aceştia au bătut cetăţeni din Dezmir – în localurile din zona I.R.A. – dar şi în plină stradă, în zona Sânnicoară, cunoscut fiind cel în care nişte romi au vrut să-i ia pur şi simplu cu „japca”,din staţia de autobuz, iubita unui tânăr, chiar cu el de faţă, iar pentru că respectivul s-a opus i-au administrat o corecţie severă. Acum, un alt caz, petrecut joi 6 aprilie, dă de lucru poliţiei clujene.

 

O minoră în vârstă de 16 ani din Dezmir a fost victima agresiunii unui rom din Pata-Rât, în dimineaţa zilei de joi, în cartierul Mărăşti. La câteva zeci de minute de la agresiune, mama fetei – aflată la I.M.L. Cluj împreună cu fiica ei şi cu o colegă a acesteia – ne-a mărturisit că incidentul s-a petrecut chiar în faţa sa, în staţia CTP de pe strada Aurel Vlaicu din cartierul Mărăşti, unde coborâseră din autobuzul care le-a adus din Dezmir. Declară femeia, cu oarecare precauţie, evident marcată de incident: „Mai am un băiat, elev în clasa a VII-a care este bătut mereu de către romul respectiv, chiar pe autobuz şi astăzi am hotărât să facă personal cursa până la Cluj-Napoca împreună cu copiii mei şi să-i atrag acestuia atenţia să se potolească. Din păcate, efectul a fost contrar fiindcă după ce-am coborât  în  zona Mărăşti, acesta mi-a atacat fata şi a plesnit-o puternic”. Adaugă victima, al cărei obraz drept ardea pur şi simplu şi păstra încă, perfect întipărite urmele degetelor agresorului: „Mi-a spus că eu sunt de vină pentru că am spus totul mamei şi de aceea m-a lovit”. Insist să aflu mai multe amănunte legate de incident însă mama şi fiica se blochează, dându-mi de înţeles că şi aşa mi-au dat prea multe detalii. E limpede, le e teamă de consecinţele pe care le-ar putea suporta după declaraţiile date, având în vedere că se intersectează în fiecare zi, pe autobuz, cu bătăuşul. Renunţ şi eu şi mă retrag, moment în care şi minora este poftită în cabinetul de consultaţii. Le zăresc după câteva minute pe cele trei – mama, fiica şi colega de liceu a victimei – urcând grăbite scările, pentru a depune cât mai grabnic plângere penală împotriva tânărului violent, aşa cum promiseseră, la Secţia 2 Poliţie din Cluj-Napoca.

 „Joi dimineaţă, o minoră, de 16 ani, din Dezmir, a sesizat Poliţia cu privire la faptul că, in urma unor neinţelegeri, a fost agresată de către un tânăr, în timp ce se afla în staţia de autobuz de pe strada Aurel Vlaicu. În urma îndrumărilor primite de la politişti,  la nivelul Secţiei 2 Poliţie a fost depusă o plângere pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de Codul penal”, a declarat, referitor la acest caz, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ