Lovitură pentru lumea politică. Cinci asasinate în doar șapte zile

210

Lumea politică a fost lovită de un val de asasinate. Mai exact, cinci politicieni din Mexic au fost uciși în decursul a șapte zile.

Doi politicieni au fost uciși în weekend în statul mexican Chihuahua, la granița cu SUA, numărul oficialilor care au fost asasinați în ultima săptămână ajungând la cinci, informează AFP, potrivit Agerpres. Asasinatele au loc în contextul în care pe 1 iulie au loc alegeri generale.

Liderul partiduluil conservator Encuentro Social, Eduardo Aragon, a fost găsit ucis duminică, fiind dat dispărut încă de vineri. Acesta a fost găsit pe o șosea din statul Chihuahua în portbagajul mașinii sale, cu mâinile legate și ciuruit de gloanțe.

Câteva ore mai târziu, niște apeluri anonime au anunțat că mai mulți bărbați au deschis focul și au incendiat case și magazine din oraşul Ignacio Zaragoza. Trei cadavre au fost descoperite la fața locului, printre care și cel al Lilianei Garcia, candidată a Partidului Revoluţiei Democratice (PRD) la primăria oraşului, scrie B1.

De asemenea, printre locuințele care au fost incendiate se numără și două aparținând unor responsabilui ai PRD.

Tot în statul Chihuahua, polițiștii au găsit cadavrele a patru persoane, printre care şi o femeie, într-un vehicul incendiat.

Anterior, la sfârșitul săptămânii trecute, poliția a găsit cadavrele lui Addiel Zermann Miguel, candidat al Encuentro Social la Tenango del Aire, cel al lui Alejandro Gonzalez Ramos, primar conservator al oraşului Pacula și al lui Jilotlan de los Dolores, candidat pentru un nou mandat de primar al orașului Jalisco, din partea Mişcării Cetăţeneşti.

LĂSAȚI UN MESAJ