Luna trecută DSVSA Cluj a dat amenzi de 13.200 de lei

41

Luna trecută, inspectorii de la DSVSA Cluj au dat amenzi în valoare de 13.200 lei. Principalele nereguli constatate: condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare, întreţinerea necorespunzătoare a unităţii și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

La nivel național, în aceeași perioadă de timp, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au desfăşurat 8.771 de controale în unităţile din industria agroalimentară.

Au fost vizate domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ