Macovei: Un nou premier fidel lui Dragnea, o amenințare la adresa justiției

99

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat că nominalizarea unui premier fidel președintelui PSD, Liviu Dragnea, este o amenințare la adresa anticorupției și justiției.

„Trocul Dragnea: blocarea țării vs. propriul dosar penal. Nominalizarea unui premier fidel lui Dragnea este o amenințare la adresa anticorupției și justiției. De mai bine de o săptămână, țara este blocată dintr-un singur motiv: clanurile din PSD nu mai încap în același partid. Dragnea și Ponta, lideri de clan, au folosit și confiscat instituții ale statului pentru bătălia lor internă. Moțiunea de cenzură PSD vs. PSD este un demers unic și cinic al lui Dragnea, care știe că dă startul la un nou blocaj al țării”, se arată într-un comunicat al europarlamentarului Monica Macovei.

Ea a afirmat că „formarea și validarea unui nou Guvern vor asculți lupta din PSD și vor menține inactivitatea în instituțiile statului conduse de PSD cu anexa sa ALDE”.

„Toți cei care au votat astăzi pentru moțiune sunt complici la un nou blocaj al României. În plus, noul Guvern va lucra în aceeași stare de nesiguranță, pentru că nu va ști când și cum va lovi, din nou, Dragnea. Nominalizarea unui prim-ministru fidel lui Dragnea ar fi o amenințare la adresa legislației anticorupție și a justiției. Episodul Iordache se poate repeta oricând. Așa este când votezi penali, când votezi politicieni care fură, plagiază sau mint, care sunt deja condamnați sau în anchete penale: riscul este să fure țara, să o blocheze și să o tocmească în negocieri în care doar interesul personal contează. Ca acum”, a adăugat Monica Macovei.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au votat „pentru” 241 de parlamentari și 10 au fost „împotrivă”.

LĂSAȚI UN MESAJ