Magistrat la Tribunalul Cluj rămasă fără permis de conducere. A trecut pe culoarea roșie provocând un accident

750

Judecătoarea Anca Groza de la Tribunalul Cluj a primit doar un amărât de avertisment de la polițiști și i s-a reținut permisul de conducere pentru 60 de zile pentru un accident comis după ce a trecut pe roșu la semafor. Nemulțumită de avertismentul primit, magistratul a depus contestație la Judecătoria Cluj-Napoca, arată cei de la Monitorulcj.ro.


O judecătoare de la secția de contencios a Tribunalului Cluj a contestat în instanță, fără succes, procesul verbal al poliției prin care a primit doar avertisment pentru că a trecut pe roșu la semafor cu mașina și a cauzat un accident.

În timp ce alții iau amenzi de sute de lei pentru încălcări ale unor reguli rutiere, judecătoarea a primit avertisment după ce a trecut pe roșu la semafor. De asemenea, i s-a aplicat sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile. Nu a fost mulțumită, astfel că, deși a semnat procesul verbal fără obiecțiuni, după câteva zile a depus plângere contravențională la Judecătoria Cluj-Napoca, susținând că a trecut pe galben, scrie clujust.ro.

Plângerea judecătoarea Anca Maria Groza a fost respinsă de judecătoarea Bianca Șoimița Trifan, care a scris în motivare că ceea ce a susținut petenta, adică colega ei de breaslă profesională, ”apare lipsit de credibilitate”.

Reclamanta a atacat cu apel sentința, apelul intrând pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal de la Tribunal Cluj, unde Groza este judecătoare. În septembrie 2016, instanța a luat act de renunțarea la judecată a apelului.

” În data de 09.10.2015, ora 23:58 a condus autoturismul marca Mazda, … prin Piața Ștefan cel Mare, din Cluj-Napoca spre Calea Turzii, iar la intersecția cu strada Avram Iancu nu a respectat semnificația culorii roșu a semaforului electric, continuându-și deplasarea și intrând în coliziune cu autoturismul marca Dacia”, se arată în procesul verbal.

Ulterior, la procesul care s-a desfăşurat la Judecătoria Cluj-Napoca, unde magistratul a contestat avertismentul primit, acesta a susţinut că semafoarele nu funcţionau la momentul producerii accidentului, acestea fiind puse pe culoarea galbenă intermitentă.

Judecătorul a cerut la Serviciul de Semafoare din cadrul Primăriei Cluj-Napoca să comunice dacă acestea funcţionau sau nu la momentul producerii accidentului. Răspunsul primit arată că, în zona respectivă semafoarele funcţioneaă normal şi în timpul nopţii.

Citește continuarea aici…

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ