Magistrații au admis cererea de deschidere a procedurii de insolvență pentru Clujana

160

Magistrații au admis miercuri, cererea de deschidere a procedurii de insolvență pentru fabrica de încălțăminte Clujana.

„Admite cererea formulată de debitoarea CSA privind deschiderea procedurii generale a insolvenței debitoarei. Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenței debitoarei și desemnează în calitate de administrator judiciar provizoriu pe CITR SPRL care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art.58 din Legea nr.85/2014”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Specializat Cluj.

Pe data de 19 decembrie fabrica de încălțăminte Clujana a depus cerere pentru a intra în insolvență cu reorganizare generală, urmând ca instanța să aprobe cererea și să numească un administrator provizoriu. Acest lucru scutește societatea de creșterea penalităților și dobânzilor aferente datoriilor.

Compania a încheiat primul semestru al anului 2017 cu pierderi de 3,35 milioane lei, de 2,7 ori mai mari faţă de cele din perioada similară a anului 2016.

Veniturile au totalizat în perioada menţionată 4,975 milioane lei (în scădere cu 2% comparativ cu cele din primele 6 luni ale anului 2017), iar cheltuielile 8,325 milioane lei (plus 32%).

La finele lunii iunie 2017, Clujana avea datorii de 13,91 milioane lei, din care 4,9 milioane lei la bugetul de stat şi 6,95 milioane lei la bugetul asigurărilor sociale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ