Magistrații clujeni au respins cererea de strămutare a evazionistului sălăjean Ion Neagotă

265

Magistrații clujeni de la curtea de Apel Cluj au decis să respingă cererea de strămutare depusă de Ion Neagotă judecat pentru evaziune fiscală și înșelăciune cu un prejudiciu care ajunge la aproximativ 1,5 milioane de lei.

”În baza art. 74 din Codul de procedură penală respinge ca nefondată cererea formulată de N.I.A. de strămutare a judecării cauzei care face obiectul dosarului penal nr. 292/337/2016 al Judecătoriei Zalău. În temeiul art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală obligă petentul la plata sumei de 200 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă.”, arată soluția pe scurt a instanței.

Potrivit magazinsălăjean.ro, administratorul firmei Iridra SRL Zalau, Alexandru Ion Neagota, a fost trimis in judecata pentru inselaciune, dupa ce a eliberat cecuri fara acoperire pentru nu mai putin de 13 firme din mai multe orase din tara. Prejudiciul cauzat se ridica la valoarea de peste 1,5 milioane de lei, o suma considerabila. Daca va fi gasit vinovat, Neagota risca sa stea dupa gratii pana la 15 ani. Acest caz nu este, insa, primul in care omul de afaceri salajean a calcat pe bec, el fiind acuzat de procurori, la sfarsitul anului 2011, de evaziune fiscala, prejudiciul estimativ stabilit in urma anchetei fiind de peste un milion de euro.

Unul din cazurile de amploare care a ajuns pe rolul instantelor salajene la inceput de an il aduce in prim plan pe omul de afaceri Alexandru Ion Neagota, administrator al SC Iridra SRL Zalau si al SC Eastife Prest SRL Bocsa. Acesta a fost trimis in judecata, saptamana trecuta, pentru inselaciune, dupa ce a eliberat cecuri fara acoperire pentru 13 firme din mai multe orase din tara, potrivit presedintelui Tribunalului Salaj, Petronela Nasaudean. Alexandru Ion Neagota este trimis in judecata pentru inselaciune. In perioada aprilie 2008 – ianuarie 2009, inculpatul a emis 14 cecuri fara acoperire catre mai multe societati comerciale, in valoare de 1.536.733 de lei, precum si doua bilete la ordin, in valoare de 149.782 de lei, pentru plata unor bunuri si servicii, cunoscand ca pentru valorificarea acestora nu avea acoperire in cont. Acesta este administrator la SC Iridra SRL Zalau, a declarat Petronela Nasaudean.

Dosarul a fost inregistrat pe rolul instantei de judecata in cursul zilei de 10 ianuarie, anul curent, si, potrivit sursei citate, barbatul nu este la prima infractiune, el fiind recidivist.

Parte civila in acest caz s-au constituit cele 13 firme care au facut afaceri cu societatea comerciala administrata de Neagota, firme care sunt din localitatile Arad, Bocsa, Tasnad, Salonta (doua), Oradea (doua), Targu Mures, Cihei – judetul Bihor, Gilau – judetul Cluj, Cheglevici – judetul Timis, Piscolt – judetul Satu Mare si Zalau.

Anchetat de DNA Oradea

Mai exact, omul de afaceri Alexandru Ion Neagota s-a folosit de calitatea de administrator al SC Eastlife SRL Bocsa pentru a prejudicia statul roman, prin neplata TVA, cu suma de peste un milion de euro, el fiind cercetat in prezent, de procurorii din cadrul Directiei Nationale de Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Oradea sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Autoritatile au urmarit miscarile salajeanului inca din 2011, in luna noiembrie povestea culminand cu o descindere la unul dintre punctele de lucru ale SC Eastife Prest SRL Bocsa in localitatea bihoreana Salonta. Procurorul Adrian Olaru din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, a declarat ca perchezitia a fost realizata dupa mai multe luni de monitorizare a activitatii desfasurate de firma respectiva.

LĂSAȚI UN MESAJ