Regia Autonomă Rasirom, aflată în coordonarea Serviciului Român de Informații (SRI), previzionează pentru acest an un profit net de 2,4 milioane de lei, la venituri de 57 de milioane de lei și cheltuieli de 54 de milioane de lei, potrivit datelor din Bugetul de  Venituri și Cheltuieli. Anul trecut, în  BVC erau trecuți  indicatorii 17 milioane,  35 de milioane, respectiv 33 de milioane de lei. Regia a fost înfiinţată încă din anul 1995 şi funcţionează pe baza HG nr. 60/27.01.1995, modificată şi completată prin HG nr. 363/1999, HG nr. 621/2001, HG 549/17.05.2003 şi prin HG nr. 797/2003, având ca obiect principal de activitate proiectarea şi realizarea de sisteme integrate de securitate, scrie cotidianul.ro.

Și salariile angajaților Rasirom cresc, parte din transferul contribuțiilor, fondul lor urcând la 8,8 milioane lei, de la 4,2 milioane lei anul trecut. BVC indică și salariul mediu pe angajat: 6.850 de lei, față de anul trecut, când era 3.600 de lei.

Rasirom mai are prevăzuți în buget 880.000 de lei pentru prime și alte bonusuri acordate angajaților, dar și alți 240.000 de lei participare la profit – 10% din beneficiul net, dar nu mai mult de un salariu mediu lunar pe societate.

Cu ce se ocupă

Potrivit informațiilor de pe site-ul propriu, Regia „funcționează sub coordonarea Serviciului Român de Informații și suntem integratori de soluții de securitate fizică și informatică. Principalele noastre obiective sunt securizarea cibernetică și fizică a infrastructurilor critice naționale și europene, precum și asigurarea obiectivelor naționale de interes strategic.“

În anul 2002, Regia Autonomă Rasirom a încheiat un parteneriat cu francezii de la Deny Security pentru montarea încuietorilor mecanice și a sistemelor complexe de control acces și supraveghere video în penitenciarele din România. În baza acestei colaborări au fost asigurate (la penitenciarele Bacău, Galați, Rahova) și s-au livrat echipamente pentru instalații complexe de securitate la penitenciarele Gherla, Colibași, Mărgineni, Iaşi, Poarta Albă. Pe latura civilă, Rasirom a asigurat instalarea sistemelor de control acces hotelier online și offline (Hotel Belvedere – Govora, Hotel Yaki – Mamaia). Printre clienții permanenți ai Regiei se numără Administraţia Prezidenţială, Senatul României, Camera Deputaţilor, Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului, MAE, MAI, Ministerul Finanţelor Publice, SRI, SIE, STS, Institutul pentru Tehnologii Avansate, Banca Națională a României, Imprimeria Naţională SA, Romarm, Direcţia Generală a Vămilor, Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat și Oficiul Naţional pentru Combaterea Spălării Banilor.

Compania și-a mai extins gama de servicii către soluțiile tehnologice de securitate fizică. Astfel, spun reprezentanții Rasirom, „dispunem de soluții de identificare a fizionomiei, amprentă digitală, iris, amprentă palmară şi vocală. Oferim soluții de preluare imagini, dispecerate de televiziune cu circuit închis, detecție automată a mișcării pentru exterior și interior. Detecția, semnalizarea și stingerea automată a incendiului sau controlul antiterorist sunt alte capabilități de care dispunem, totul pentru a întregi securitatea fizică a clienților.“

În plus, Rasirom operează şi un autoservice situat în oraşul Râmnicu Sărat, unde se efectuează toată gama de reparaţii pentru autovehicule.

Sursa: cotidianul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.