Mai multe localități din județul Cluj nu au curent electric de peste 26 de ore

173

Datorită condițiilor meteo din ultimele doua zile, mai multe localităli din județul Cluj au rămas fără curent electric. Electrica Transilvania Nord SA susține că echipele sunt pe teren, dar că nu se poate spune când vor fi soluționate toate avariile.

In judetul CLUJ se actioneaza in continuare pentru realimentarea consumatorilor afectati de avariile produse de ninsoarea abundenta si vantul puternic din ultimele zile. Zonele afectate sunt comunele Martinesti, Racatau, Moldovenesti si localitatile Valea Ierii, Somesul Rece, Baisoara care sunt in zona de munte si unde sunt peste 10 arbori cazuti peste liniile electrice. In teren sunt la ora actuala 20 echipe de interventie, care depun eforturi pentru a remedia defectiunile, dar unele linii de alimentare parcurg trasee impadurite, iar accesul prin zone desfundate sau inzapezite este extrem de greu, susțin reprezentanții Electrica Transilvania Nord SA.

Andi Rusu, purtătorul de cuvânt al societății, a declarat că echipele sunt pe teren și că problemele sunt complexe. ”Intervenim în zonele afectate, dar pot apărea avarii și în alte zone, pe lanțul de transmitere al energiei. Nu poate fi estimat un timp în care avariile vor fi rezolvate, dar lucrăm acum cu 20 de echipe”, a spus Rusu.

Locuitorii din satul Gheorgheni reclamă că stau de 26 de ore fără energie electrică. În plus, zăpada este de 60 de cm și au fost mari probleme din cauza copacilor doborâți sau care stăteau să cadă pe carosabil.

In judetul CLUJ lucrarile au continuat pe tot parcursul noptii, multe localitati fiind realimentate. La aceasta ora sunt nealimentate partial comunele Martinesti, Racatau, Moldovenesti si localitatile Valea Ierii, Somesul Rece, Baisoara care sunt in zona de munte si unde sunt peste 10 arbori cazuti peste liniile electrice. Accesul in aceasta zona este extrem de dificil. Sucursala Cluj-Napoca si AISE Cluj actioneaza neintrerupt cu 15 echipe, pana la remedierea totala a tuturor defectiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ