Mâine se deschide expoziția artistului clujean Liviu Bulea

125

Joi, 07 Decembrie 2017, de la ora 18:00, Galeria IAGA Contemporary Art deschide publicului expoziția #808080 a artistului Liviu Bulea, curatoriată de Olimpia Georgeta Bera. Expoziția #808080 se prezintă sub forma unor conglomerate concepute în forme bidimensionale variabile ca dimensiune, unele seriale, altele singulare în ansambul proiectului. Fiecare piesă este parte a unei viziuni despre ansamblarea și compunerea elementelor identificabile în procesele industriale. Unele dintre ele sunt inspirate de picturalitățile pe care de obicei le trecem cu vederea și care sunt transpuse în mod accidental în realitatea de zi cu zi, prin alăturarea și suprapunerea diferitelor structuri materiale. Altele sunt exerciții de plasare a unor alcătuiri minimaliste de obiecte și texturi, sau a unor incizii și demarcări grafice transpuse pe suprafețele obiectelor de factură monolitică.

Proiectul expozițional semnat Liviu Bulea preia titlul încifrat în limbajul digital al griului, care conține în proporții egale culorile roșu, verde și albastru. Aflat într-un echilibru structural care o plasează în zona așa-zis-ului „anonimat” din punctul de vedere al cromaticii, acest gri este variabil doar în funcție de tonalitățile sale de închis-deschis și de atributele specifice ale formei pe care le descrie. Inspirat de uniformitatea griului, #808080 este un proiect dedicat variabilelor non-cromatice din mediile ambientale, dar și inseției artificialului, văzut atât ca resursă cât și ca element rezidual în raport cu susținerea mecanismelor vitale.

Potrivit curatorului Olimpia Georgeta Bera, Galeria IAGA Contemporary Art dezvăluie și de această dată obiectivul său principal, de a fi o platformă culturală vie care caută un posibil schimb cultural și un dialog internațional. Din dorința de a contribui cu adevărat la dezvoltarea culturală a unei generații, galeria alege să creeze nu doar o expoziție, ci un moment de reflexie a ceea ce înseamnă promovarea și colecționarea artei contemporane.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 07 Decembrie 2017-13 Ianuarie 2018, în spațiile Galeriei IAGA Contemporary Art.

LĂSAȚI UN MESAJ