Mamă de ucigaş: „Sunt conştientă că trebuie să mor cândva, dar e obligatoriu să fie de mâna fiului meu”?

373

Femeia, asemeni unei uriaşe morse, eşuate, aşteaptă cu răbdare pe coridoarele I.M.L. Cluj să fie poftită în cabinetul de consultaţii. Îşi plânge soarta şi lacrimile-i curg pe obraji, stârnind compasiunea celor aflaţi în preajmă. Povesteşte că fiul ei i-a transformat bătrâneţile într-un coşmar şi de la o vreme o ameninţă permanent, mai ales la beţie, cu moartea. „Totul, pentru că nu mă înţeleg cu iubita lui, împreună cu care bea şi apoi ambii încearcă să mă oblige să le îngrijesc copilul, fără să le pese că eu cu trei operaţii, mai îngrijesc unul, pe cel al fetei mele”- explică ea.

 

„A omorât un om împreună cu alţi trei inşi”

Susana Zoldi mărturiseşte că are împreună cu bărbatul ei cinci copii, cu vârste cuprinse între cincizeci şi douăzeci şi şapte de ani, iar Mircea, fiul care-i face viaţa grea, a împlinit patruzeci. „Mircea s-a eliberat din puşcărie în urmă cu patru ani iar eu, imediat după aceea, i-am dat o parte din grădină ca să-şi ridice o casă. A făcut-o şi a reuşit şi s-o termine, bazându-se şi pe banii câştigaţi în construcţii, unde munceşte de ceva vreme. Toate bune, numai că iubita lui, cu care are un copil de trei ani e o beţivă notorie. De aceea – mai ales când vine weekend-ul – cei doi sunt întotdeauna atât de băuţi, Doamne feri, că nimeni nu poate vorbi cu ei şi atunci începe şi viaţa mea grea”, mărturiseşte femeia. Arată, în continuare că duminică, 24 septembrie, cei doi, fiind în aceeaşi stare de euforie bahică au început scandalul cu aceeaşi partitură: i-au reproşat că nu le îngrijeşte fetiţa de trei ani. „Eu le-am spus că am grijă de Dani, copilul de şapte ani al Alinei, fata mea ce mică şi de aceea nu pot să-i îngrijesc pe amândoi pruncii – şi ar fi cazul ca iubita lui să mai lase paharul şi să-şi crească singură copilul. Pe deasupra, le-am tot spus că de când s-a eliberat fiul meu din puşcărie tot eu le plătesc curentul şi căldura, deşi au lemne din belşug”, adaugă Susana, supărată. Se referă apoi la motivul pentru care acesta a ispăşit zece din cei cincisprezece ani de condamnare: „A fost închis după ce-a omorât un om împreună cu alte trei persoane, dar pe cel de-al al patrulea l-au ascuns, astfel încât doar trei au fost condamnaţi la cincisprezece ani de închisoare. A ieşit cu cinci ani mai repede fiindcă a muncit în puşcărie, iar eu m-am luptat mult pentru el – zece ani l-am vizitat permanent la penitenciar, cu bagaje, pachete şi multe altele – ca să-mi aflu acum răsplata: m-a bătut şi s-a jurat, pe deasupra, şi că nu se lasă până o să mă omoare. Până şi poliţiştii care au venit la noi când m-a bătut mi-au zis că asta mi-a fost mulţumita pentru că am fost alături de el şi nu l-am lăsat la greu”!

 

„Mi-a spart şi o combină muzicală de zece milioane”!

Îşi continuă confesiunea arătând mai departe că în ziua respectivă fusese un chef, la ei în gospodărie, cu ocazia zilei de naştere a fetiţei fiului ei, astfel că Mircea a reactivat vechea lui cerere, aceea să aibă grijă şi de micuţa lui. Cătrănită foc, Susana adaugă: „Când a început scandalul am sunat imediat la 112 şi la noi acasă au apărut doi poliţişti, iar fiul meu a ieşit şi el afară şi m-a bătut în faţa lor, fără să-i pese de nimeni. Era acolo şi alt fiu al meu însă, în scandalul iscat, poliţia l-a ridicat pe el, că-i înjurase, nu pe Mircea – şi din câte am aflat ulterior l-au amendat pe acesta după ce l-au dus la secţie. Mircea l-a bătut şi pe tatăl lui în câteva rânduri, în timp ce pe mine până acum doar m-a ameninţat – dar cel mai tare mă deranjează că atunci când se supără sparge tot ce găseşte în casă.  Tot aşa, la o izbucnire de-a lui mi-a spart şi combina muzicală în valoare de zece milioane de lei vechi, încât mi-a venit să înnebunesc, nu alta. Tot asta face: îmi promite acum, permanent, că mă omoară. Ori eu, sunt conştientă că trebuie să mor odată şi odată, când mi-o veni sorocul – dar nu accept să mor de mâna lui, că eu sunt cea care i-a dat viaţă”! Este poftită în cabinet pentru a fi consultată, însă leziunile sale nu necesită îngrijiri medicale. Îşi împătureşte, totuşi, cu grijă, certificatul medico-legal, ca pe un document de cel mai mare preţ şi proclamă: „Nu-i nimic, nu mă las la el şi la concubina lui, pentru că am avut ca martoră toată strada, inclusiv poliţiştii că m-a bătut! Nu e normal ca fiul meu să se poarte astfel cu mine, care, pe lângă faptul că sunt mama lui am suferit pe deasupra şi trei operaţii grele: una la ficat, alta la ochi şi cealaltă de fibron uterin”!

 

Punctul de vedere al primarului comunei Cojocna

Îl apelăm telefonic pe primarul comunei Cojocna, Teodor Bucur, domiciliat în localitatea Cara, despre care aflasem că e vecin cu protagoniştii incidentelor petrecute în sat. Mărturiseşte acesta, referindu-se la cazul semnalat de noi: „Problema e în felul următor: băiatul doamnei a făcut puşcărie, pentru crimă, dar am înţeles că s-a reabilitat şi munceşte undeva în construcţii. Dar adevărul este undeva pe la mijloc: mama acestuia, victima agresiunii de care vorbiţi se amestecă tot timpul în „iubirea” lui cu femeia cu care are copilul – şi e şi cam rea de gură.  Iar băiatul, din această cauză nu e de partea ei, îşi iubeşte mai mult tatăl – care din câte am înţeles el comandă, fiind totodată omul cu banii în familie”…


Punctul de vedere al I.P.J. Cluj

“Duminică, 24 septembrie a.c., poliţia a intervenit pentru aplanarea unui scandal în familie pe raza localităţii Cara. În urma intervenţiei, un bărbat a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică. Faţă de un alt bărbat a fost depusă plângere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de Codul penal”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ