Mamă a şase copii, bătută lângă Dej de vânzătoarea magazinului sătesc, pentru datoria de pe…caiet

214

Femeia în vârstă de 34 de ani aşteaptă, răbdătoare, pe coridoarele I.M.L.Cluj, să fie poftită în cabinetul de consultaţii al instituţiei. E însoţită de unul din cei şase copii ai săi, o fetiţă frumoasă şi extrem de dezgheţată. Mărturiseşte că luni, 22 ianuarie a fost bătută, cu metodă, de vânzătoarea de la magazinul sătesc din localitatea Curtuiuşu Dejului – după o ceartă pentru datoria ei de pe caiet, pe care a considerat-o mult „umflată” de aceasta…

 

Ana Maria îşi începe confesiunea arătând că e mama a şase copii – cu vârste cuprinse între doi ani şi şapte luni şi doisprezece ani – iar pentru a ieşi din dificultăţile financiare în care familia se zbate, soţul ei a plecat la muncă în Anglia. „Am beneficiat pentru o perioadă de vreme de înţelegerea patroanei magazinului alimentar şi am tot luat mărfuri pe caiet, simultan cu „stingerea” periodică, deşi parţială deocamdată a datoriei. Vânzătoarea de la magazin – cu care, până anul trecut eram în relaţii bune – s-a schimbat total după ce soţul ei a vrut să mă lovească în momentul când am avut o cu el dispută verbală. De atunci, soţia lui m-a tot „agăţat”, cu orice prilej şi recent m-am trezit că datoria mea era de 1.800 de lei, mai mare decât preţul mărfii pe care o luasem pe caiet”, declară femeia, privindu-mă fără ocoliş în ochi, semn evident că nu minte. Arată mai departe că luni a întâlnit-o pe aceasta pe uliţele satului, ținând un par în mână şi vânzătoarea a început s-o facă în toate felurile, încheind apoi dispreţuitor: „Dispari din faţa mea”! Eu i-am răspuns că nu-i al ei drumul, la care – turbată de furie, a lăsat parul şi a sărit apoi pe mine, punându-mă la pământ şi cărându-mi cu nemiluita la pumni”. Mărturiseşte că imediat după incident s-a prezentat la secţia de urgenţă a Spitalului municipal Dej, unde medicii i-au acordat primul ajutor şi i-au făcut o injecţie de calmare. Apoi, după ce s-a întors acasă au venit la ea şi poliţiştii care au sfătuit-o să se prezinte la I.M.L.Cluj pentru a-şi scoate certificat medico-legal. Nu-şi încheie bine relatarea şi femeia este poftită în cabinetul de consultaţii. Se întoarce rapid cu un certificat în care i-au fost recomandate câteva zile de îngrijiri medicale. „Nu i-am înţeles purtarea, fiindcă dacă mă lovea mai rău cine ştie ce se putea întâmpla cu mine. Cei şase copii ai mei, minori, au nevoie de mamă şi e de neconceput să mă bată aşa, în public, de parcă aş fi o criminală. O să plătesc datoria – chair dacă e umflată – fiindcă soţul o să-mi trimită curând banii. Dar pe vânzătoare, credeţi-mă, n-am s-o iert şi o să merg împotriva ei până-n pânzele albe”!


“O femeie, din Curtuiuşu Dejului, a sesizat poliţia cu privire la faptul că a fost agresată şi ameninţată de către vecina sa, în urma unor neînţelegeri privind plata unor sume de bani la un magazin din localitate.

În cauză a fost înregistrat un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare, fapte prevăzute din Codul penal”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ