Mănăştur – Cronica unei morţi anunţate: „Cel care a încercat să mă stranguleze în casa scării a fost pus de fostul soţ”!

2439

Incident desprins parcă din filmele de groază, miercuri, 10 ianuarie, în scara unui bloc de pe str. Grigore Alexandrescu din cartierul clujean Mănăştur: o tânără de 26 de ani a fost atacată de un necunoscut care a încercat s-o stranguleze. Femeia a scăpat doar cu fractura omoplatului, a unei coaste şi cu o tăietură de cuţit după ce făptaşul s-a panicat auzind  zgomote la etaj. Femeia şi iubitul ei spun că angajatorul individului nu poate fi decât fostul concubin, om căsătorit, care o ameninţă permanent cu moartea în cazul în care îi refuză în continuare avansurile sexuale.

„Pleacă din Cluj, altfel data viitoare te omor”!

Andreea Teodora este o femeie atractivă, în vârstă de 26 de ani, mama unui copil rezultat din relaţia sacu Beniamin, un zugrav din municipiul Turda. Aceasta a trecut miercuri prin încercarea vieţii sale după ce un necunoscut a atacat-o în jurul orei 16.30, în scara blocului de pe str. Grigore Alexandrescu din cartierul Mănăştur, unde închiriase un apartament împreună cu prietenul ei. Povesteşte femeia, realmente răvăşită, sub privirea protectoare a lui Cristi, iubitul ei: „Mă întorceam acasă după ce plimbasem căţelul. Locuim acolo, cu chirie, din septembrie 2017 şi nu-mi cunosc vecinii, aşa că nu mi s-a părut suspect faptul că un bărbat a intrat după mine în scară. Am mers la cutia poştală ca să văd dacă nu am niscaiva corespondenţă însă, în secunda următoare acesta a venit din spate şi mi-a cuprins gâtul cu un cablu. Sub strânsoare am ameţitşi m-am prăbuşit în genunchi, moment în care el a slăbit puţin cablul. În schimb a început să-mi dea şuturi puternice în trup şi, ca dovadă, mi-a rupt o coastă şi omoplatul stâng. Apoi, auzind un vecin de la etaj că face zgomot, s-a speriat şi a plecat, ca să nu fie cumva recunoscut în caz că respectivul coboară. Înainte însă a scos un cuţit, m-a scrijelit cu el pe frunte şi mi-a spus doar atât: „Fă bine şi pleacă din Cluj, altfel data viitoare te omor, îţi iau gâtul”! Apoi i-am trimis un sms lui Cristi, care a venit de urgenţă şi m-a transportat apoi la U.P.U. unde medicii mi-au acordat primul ajutor”. Intervine în discuţie şi Cristi, bărbatul cu care Andreea Teodora trăieşte după despărţirea de Beniamin, petrecută în urmă cu mai bine de trei ani: „Iubita mea e chinuită rău de fostul concubin, stabilit în Turda, cu care are un copil în vârstă de şapte ani şi care-l creşte. L-a dat în Tribunal pentru recuperarea copilului dar a pierdut procesul fiindcă micuţul a fost influenţat de tată în instanţă care, în continuare refuză s-o lase să-l vadă. Între timp Beniamin s-a căsătorit însă se vede că-i în continuare teribil de obsedat de ea şi vrea s-o ţină pe post de amantă. În luna noiembrie a fost la noi la bloc şi a făcut scandal mare, urla că nu pleacă de acolo până ce Andreea nu coboară la el. E un ins tupeist, se crede Dumnezeu şi are impresia că nimeni nu-i poate face nimic. Chiar şi când erau împreună la Turda a bătut-o crunt, de nenumărate ori, şi le-am zis – nu odată – poliţiştilor din municipiu că în cazul în care nu iau măsuri împotriva acestui individ periculos o să-i fac eu dreptate”…

„E un ins pervers şi diabolic”

Revine cu explicaţiile Cristi, referitoare la descinderea lui Beniamin făcută din luna noiembrie a anului trecut : „Atunci eram la muncă şi după ce m-a chemat soţia nu i-am putut zice prea multe fiindcă poliţia se afla deja acolo şi povestea cu el. I-am spus totuşi să-şi vadă de treabă dar el mi-a spus, sfidător, că nu se lasă şi rezolvă el chestiunea asta. I-am făcut plângere dar încă poliţia nu ne-a dat niciun rezultat. De aceea, având în vedere că în Cluj nu ne cunoaşte nimeni suntem siguri că de acest incident, petrecut miercuri el este vinovat. Revin şi vă spun că omul acesta e diabolic şi uns cu toate alifiile: în calitate de zugrav şi om de amenajări interioare a luat o mulţime de bani, în avans, de la o asociaţie de proprietari, pentru o lucrare şi a fugit apoi în Anglia în timp ce bieţii oameni umblau după el ca nebunii”. Se opreşte o clipă şi trage adânc aer în piept, după care continuă: „Până şi modul în care ne-a aflat adresa cea nouă este teribil de pervers şi sofisticat, asta pentru că Andreea nu-i mai răspundea la telefon – şi de altfel la niciun alt telefon al cărui număr nu-l ştia. I-a transmis telefonic lui Andreea că i s-a îmbolnăvit soţia şi nu are unde lăsa copilul şi a întrebat-o dacă poate să vină cu micuţul ca să i-l lase. Vă daţi seama, ea care nu-şi vede copilul decât la zile mari, a acceptat pe loc şi i-a oferit adresa la care să-l lase pe copil. Aşa ne-a aflat adresa unde locuim”. Îmi arată apoi un sms trimis de pe telefonul soţiei lui Beniamin  – scris probabil de cei doi – în care aceasta o acuză pe Andreea că i-ar fi oferit adresa pentru a se întâlni cu el: „Fă bine şi ţine-ţi curva din scurt, pune-i botniţă ca să nu mai dea adrese la bărbaţi. Dacă p… nu-i mai ajunge scoate-o pe Calea Turzii la produs”. „Mesajul acesta l-am primit după ce a făcut scandal, în noiembrie, la noi la bloc” – precizează Cristi. Adaugă apoi că are de reproşat unele lucruri şi poliţiştilor din Mănăştur care nu-i lăsaseră un număr de contact soţiei sale, pentru a o ţine la curent cu mersul anchetei, după incidentul din noiembrie, aceştia cunoscând faptul că Andreea nu răspunde la telefoane cu număr necunoscut. „Am fost chiar luaţi la mişto de către cei de la Secţia 4, să nu facem atâta caz că ea nici măcar n-a răspuns când au căutat-o. Acum am auzit că a preluat dosarul din noiembrie un alt poliţist şi sperăm ca să se soluţioneze şi cel al cazului de miercuri, cât mai rapid, înainte să mă prezint la secţie cu certificatul de deces al lui Andreea”. Femeia este poftită în cabinetul de consultaţii de unde se întoarce, după circa un sfert de oră, cu un certificat medico-legal în care i-au fost recomandate între 40 şi 45 de zile de îngrijiri. Apoi, cei doi îşi iau rămas bun şi părăsesc incinta instituţiei medicale.

La închiderea ediţiei primim un telefon de la Cristi, care mă anunţă: „Am făcut deja plângere penală împotriva necunoscutului şi a început cercetarea „in rem” a cazului. Totodată, Beniamin va fi convocat şi el la poliţie iar săptămâna viitoare, miefcuri, iubita mea prezentă la Secţia 1 pentru a se face portretul robot al atacatorului”…

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“La data de 11 ianuariea.c., la nivelul Sectiei 4 Poliţie a fost depusă o plângere penală de către o femeie, în vârstă de 26 de ani. Aceasta a sesizat faptul că, la data de 10 ianuarie, a fost victim unei agresiuni, o persoană necunoscută agresând-o şi ameninţând-o în scara blocului în care locuieşte.

În cauză a fost înregistrat un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare, fapte prevăzute de Codul penal”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ