Marea diversiune

773

Cui prodest? Cui folosesc aceste mitinguri care durează deja de zece zile şi care au scos în stradă sute de mii de oameni? Riscăm ca în cazul proverbului cu pădurea şi copacii să nu mai vedem pădurea din cauza copacilor. N-are rost să discutăm aberaţia conform căreia O.U.G. nr 13 i-ar scăpa pe corupţi pentru că respectiva ordonanţă se referă la infracţiunea de abuz în serviciu care orice student de la drept ştie că este o infracţiune de serviciu şi nu una de corupţie. Cu toate astea, manifestanţii au fost convinşi că se deschid porţile iadului dacă trece ordonanţa care vezi, Doamne i-ar scăpa pe corupţi de închisoare. Singurul lucru care l-ar fi făcut O.U.G. 13 ar fi fost să-i scape pe funcţionarii români şi în primul rând pe primari de spectrul puşcăriei, pentru că aşa cum este definit abuzul în serviciu acum de lege oricine vrea procurorul poate să fie arestat şi distrus de către organele de forţă. Sigur că nu toţi primarii sau toţi funcţionarii vor fi umflaţi de Parchet, ci doar cei care trebuie. Astfel, respectiva ordonanţă ar fi adus în sfârşit normalităţile pentru ţară, dar ar fi ştirbit puterea discreţionară a Securităţii şi Parchetelor. Pentru asta avem mitinguri şi demonstraţii în stradă, nu pentru democraţie cum ne prezintă ”tinerii frumoşi şi liberi”, nu pentru căderea guvernului Grindeanu care este dorită de altfel de preşedintele Iohannis şi camarila sa, ci pentru domnia omnipotenţei Securităţii prin componentele sale SRI, Parchete, servicii secrete.

Am auzit sloganul strigat în Piaţa Victoriei ”DNA să vină să vă ia”. Câtă ură şi prostie este în capul lor, încât să zbieri asemenea mârşăvii. Dacă ar sta nevinovaţi măcar o noapte în arest, poate le-ar trece gărgăunii din cap. Un alt slogan folosit pentru a-i numi pe cei de la PSD ciuma roşie a fost folosit chiar de Adolf Hitler pentru a-i picta pe comuniştii germani din perioada interbelică. Iar metoda cu mitinguri uriaşe prin care ”oamenii nemulţumiţi” cer demisia Guvernului legitim, ne aduce aminte de marşul asupra Romei prin care Benito Mussolini în fruntea a doar 30.000 de manifestanţi a provocat căderea guvernului legitim şi a inaugurat după un marş o dictatură ce a durat 23 de ani până la eliberarea Italiei de către trupele anglo-americane. Ironia este că marşul a durat doar o săptămână, din 22 octombrie până în 29 octombrie 1922. Şi a fost de ajuns ca democraţia să dispară pentru un sfert de secol din Italia.

Întrebarea este ce ne dorim noi pentru România? Este clar că manifestanţii destul de numeroşi la început au fost atraşi într-o mare diversiune care a încercat să acrediteze ideea că Guvernul Grindeanu este de fapt o adunătură de penali, aşa i-a făcut şi Iohannis, care nu urmăreşte decât să dea o lovitură mortală luptei anticorupţie. Nimic mai fals, dar diversiune a prins având largul concurs al preşedintelui ţării şi structura sistemelor de forţă. În ce ţară din lume s-a pomenit ca procurorii şi judecătorii să-şi dea cu părerea despre legile pe care ei trebuie doar să le aplice. De aceea avem despărţirea puterilor în stat, legislativul face legile, iar executivul le aplică, iar justiţia judecă. În România, DNA vrea să-şi facă legile pe care să le aplice, iar cei care nu sunt de acord ar trebui, după părerea lor, să fie judecaţi pentru favorizarea infractorului. De fapt, o parte din manifestanţii pe care eu îi consider, fără supărare, cretini, ar vrea ca ţara să fie condusă de DNA şi de la Laura Codruţa Kovesi. Ce nevoie mai avem de Parlament, de Guvern, de legi, chestiile astea numai ne încurcă. Dar cel mai grav lucru, cred eu, a fost faptul că preşedintele Iohannis a minţit cu seninătate nu numai pe alegătorii săi, ci a minţit cu neruşinarea partenerii externi ai României, cum că democraţia este în pericol în ţară şi el cum este campionul luptei anticorupţii. Pentru ca să câştige nişte nenorocite de voturi, preşedintele ţării este dispus să facă orice. Chiar să-şi sacrifice ţara aşa cum a făcut-o un alt personaj dezagreabil, tot german de origine, regele Carol al II-lea. Carol a instituit dictatura regală, a dizolvat partidele politice, şi-a ucis oponenţii politici şi a apoi a pierdut jumătate din ţară fără ca armata romana  să tragă un foc de armă. Ceea ce a făcut preşedintele Iohannis vulnerabilizând ţara în aceste momente este impardonabil. Ceea ce a făcut Emil Boc la Bruxelles minţind la fel ca preşedintele şi bătându-şi joc de România este la fel de impardonabil. Dar sunt şi entităţi externe mulţumite de ţigănia bucureştenilor girată de la cel mai înalt nivel.

Spionul rus Renato Usatîi de la Chişinău a organizat o demonstraţie de solidaritate cu rusofonii său cu mitingiştii de la Bucureşti. Drăguţ, nu? Cel mai feroce antiunionist de la Chişinău e solidar cu mincinosul Iohannis şi securiştii lui. Nu peste multă vreme vor începe mitingurile ungurilor în Ardeal cu sloganul ”Da, autonomiei secuieşti şi Nu corupţilor de la Bucureşti”. Să vedem ce o să mai zică atunci ”cinstitul” şi ”excepţionalul” Iohannis.

Nu pot să nu închei articolul cu următoarea dilemă: preşedintele ţării nu înţelege ce se întâmplă, adică e incapabil sau mult mai grav, nu slujeşte această ţară, ci o alta.

Liviu Man

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ