Masacru comis de talibani. Mai mulţi medici şi pacienţi, inclusiv copii, au fost uciși înainte de a incendia un spital din Afganistan

178

Autorităţile afgane au anunţat duminică după-amiază că mai mulţi medici şi pacienţi, inclusiv copii, au fost ucişi într-un atac al talibanilor asupra unui spital din provincia Ghor. De asemenea, forţele talibane au incendiat clădirea spitalului, care este situat în partea centrală a Afganistanului, transmite agenția DPA, citată de News.ro. 

Talibanii au negat însă orice implicare în acest atac, care a avut loc la scurt timp după ce forţele militante antiguvernamentale au preluat controlul asupra unui district din provincia Ghor.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a catalogat drept false informaţiile despre un atac al grupării teroriste asupra unui spital din districtul Taywara. Însă un membru al consiliului provincial a susţinut că forţele talibane au ucis între 10 şi 12 medici, precum şi mai mulţi pacienţi, după ce au început să tragă focuri de armă într-un spital din districtul Taywara.

„Oare ce au făcut copiii oamenilor ăştia?”, a declarat consilierul Abdul Basir Qaderi.

De asemenea, un purtător de cuvânt al executivului provincial a explicat că forţele afgane au recurs la o retragere tactică şi vor lansa o ofensivă pentru a recaptura districtul din provincia Ghor.

Districtul Taywara a căzut pradă forţelor talibane după mai multe zile de lupte intense. De asemenea, acest district se învecinează cu alte două provincii unde sunt tensiuni – Farah şi Helmand –  cunoscute drept bastioane ale talibanilor din Afganistan.

Capturarea districtului deschide un coridor pentru forţele talibane, care se pot mişca liber spre vest şi nord. De asemenea, acest atac are loc la doar două zile după ce forţele talibane au răpit aproximativ 70 de persoane şi au executat alte 7 într-o zonă rurală din provincia sudică Kandahar.

LĂSAȚI UN MESAJ