Material lemnos în valoare de un milion de lei, confiscat în urma unui control din județul Cluj

177

Peste 3.800 de metri cubi au fost confiscaţi, în urma unui control, de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Cluj şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere din acelaşi judeţ. Valoarea materialului lemnos depăşeşte un milion de euro.

”În perioada iulie – septembrie 2017, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat un control de specialitate la o societate comercială, având ca obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos, de pe raza județului Cluj.

Astfel, a fost verificată întreaga activitate a societății din perioada 2014 – martie 2017, constatându-se neconcordanțe între cantitățile de material lemnos achiziționate și avizele care însoțeau lemnul.

Prin urmare, a fost dispusă confiscarea valorică a 3.804 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 1.000.000 de lei.

Totodată, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice”, spun reprezentanții IPJ Cluj.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ