STS a jucat blat cu hackerul de la Cluj

925

În 2014 ieșea la iveală faptul că site-ul oficial al României Presidency.ro a fost spart de către un hacker clujean.

Tânărul hacker a fost depsitat atunci de DIICOT, care precizau că un bărbat, în vârstă de 37 de ani, fără ocupaţie, a deţinut fără drept datele a 62.000 carduri bancare unice, date care au fost obţinute în mod ilicit şi care permiteau, în urma accesării în mod neautorizat a unor sisteme informatice, efectuarea unor operaţiuni de retragere în numerar.

Recent, la dosarul acestuia a aprăut miraculos o foaie semnată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) prin care se susține negru pe alb că în perioada menționată de DIICOT, site-ul presidency.ro nu a fost atacat cibernetic. 

Vrăbiuțele Gazetei a mers pe firul poveștii pentru a afla de ce după doi ani, apare un astfel de alibi ce ”demontează” dosarul DIICOT. Astfel că, în perioada de încarcerare în arest hackerul Borş Toader  a fost vizitat de un barbat de la STS care i-ar fi propus acestuia să afirme că nu a atacat site-ul președenției în schimbul libertății înainte de termen. Miza acestei foi constă în faptul că dacă cei de la STS confirmau acuzațiile DIICOT, era obligatorie demisia câtorva persoane din vârful Serviciului de Telecomunicații Speciale

LĂSAȚI UN MESAJ